«Жадан і собаки» та американський гурт Gogol Bordello випустили спільний трек, присвячений поету з Харкова

19 Червня 2023, 18:58
Євген Гудзь та Сергій Жадан. Фрагмент з відеокліпу на пісню «П'ята авеню» 1640
Євген Гудзь та Сергій Жадан. Фрагмент з відеокліпу на пісню «П'ята авеню»

Український гурт «Жадан і собаки» та американський колектив Gogol Bordello презентували спільну композицію та кліп на неї під назвою «П‘ята авеню». Пісня присвячена пам'яті харківського поета та музиканта Дмитра Погорєлова, чий мотив ліг в основу мелодії.

Відео музиканти оприлюднили на своїй ютуб-платформі.

Як повідомили «Жадан і собаки» на своїй сторінці у фейсбуці, пісню написали ще взимку 2023 року, а навесні Сергій Жадан і вокаліст гурту Gogol Bordello Юджин Гудзь зустрілися в Нью-Йорку, де і записали спільні кадри. Після цього Bordello і Собаки працювали на студіях, а в травні харків’яни зняли відео на стадіоні «Металіст». Режисером відеороботи став харківський музикант Гліб Ковальов.

«Трек про дух рок-н-ролу, який поєднує покоління та материки, про коріння, з якого виростають ритми, та про радість творчості, що дає віру і впевненість. Сподіваємося, ця пісня додасть драйву та вогню всім людям доброї волі. Це наша музика свободи, тримаймося її!» – зазначив Сергій Жадан.

Довідково: Gogol Bordello або Гоголь Борделло — американський інтернаціональний панк-рок гурт, заснований 1999 року в Нью-Йорку українцем Євгеном Гудзем. Гурт переважно складають музиканти східноєвропейського походження, емігранти з України, Росії, Ізраїлю. Вони прославились у всьому світі театралізованими постановками концертів, які є сумішшю карнавалу, комедії, фарсу, кабаре та балагану. Їхня музика зазнала істотних впливів української-карпатської та циганської музики, яка супроводжується акордеоном та скрипкою (в деяких альбомах – й саксофоном) і є поєднанням кабаре, панку, фолкроку, романсу, рок-н-ролу і дабу.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024