Елізабет Ґілберт скасувала вихід своєї книги про Сибір, через осуд українських читачів

12 Червня 2023, 17:26
Елізабет Ґілберт 823
Елізабет Ґілберт

Американська письменниця, авторка  бестселерів «Їсти, молитись, кохати» та «Місто дівчат» Елізабет Ґілберт скасувала вихід у світ книги, події якої розгортаються в Сибіру, що на території Росії. 

Про це вона повідомила в своєму  інстаграмі

Елізабет Ґілберт оголосила про такі зміни, щоб підтримати Україну. Вона вирішила скасувати вихід книги, через негативні реакції своїх читачів з України, та й загалом зрозуміла, що це може завдати додаткового болю українцям. 

«Я хочу сказати, що я почула ці меседжі, я прочитала повідомлення та поважаю їх. Я відредагувала свої плани та прибрала цю книгу з графіку публікацій. Зараз не на часі публікувати цю книгу. Я не хочу додавати будь-якого болю людям, які вже зазнають та продовжують зазнавати тяжких та надзвичайних страждань. Це вибір, який я зробила», – заявила Гілберт.

Письменниця анонсувала вихід книги минулого тижня. Вона має назву «The Snow Forest» (Сніжний ліс). Події відбуваються посеред Сибіру в минулому столітті, та яка розповідає історію групи людей, які вирішили втекти від суспільства та протистояти радянській владі та спробувати захистити природу від індустріалізації.

Елізабет каже, що має й інші літературні плани, тож працюватиме над іншими книжками. 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Elizabeth Gilbert (@elizabeth_gilbert_writer)

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024