Німецький вуличний художник створив графіті на Київщині із закликом посадити Путіна за ґрати

01 Червня 2023, 15:36
Фото: Томаса Баумгерталя 416
Фото: Томаса Баумгерталя

Німецький вуличний художник Томас Баумгерталь, який створює роботи під псевдонімом Bananensprayer, відвідав Київ, Ірпінь, Бучу й Бородянку.

Про це повідомляє Express.

На майдані Незалежності у Києві Баумгерталь намалював президента РФ Путіна з ковпаком у вигляді половини банана й написом Put In Prison, який обігрує прізвище очільника країни-агресора й закликає посадити його до вʼязниці.

Фото: Томаса Баумгерталя

Крім того, Bananensprayer домалював на майдані арт британського художника Бенксі, який зображав хлопчика й дівчинку на гойдалці з протитанкового їжака.

«Ніхто не може зрозуміти, наскільки жорстокою є війна, якщо він не побачить її безпосередньо або не бере участі в ній», — поділився враженнями після поїздки Баумгартель.

Фото: Томаса Баумгерталя

Читайте також: Banksy was here: всесвітньо відомий вуличний художник створив в Україні 7 стінописів

Ще одне графіті у вигляді банана Баумгерталь залишив на одному з екземплярів спаленої російської техніки, яку виставили на Михайлівській площі.

Bananensprayer також створив два малюнки в Київській області. Ще одне зображення Путіна художник залишив на частині зруйнованого мосту в Ірпені, який став публічним символом війни, а в Мощуні наніс графіті з голубом миру.

Фото: Томаса Баумгерталя

Про свої подальші плани на перебування в Україні художник повідомив, що хотів би обмінятися мистецькими ідеями з людьми у вільній, демократичній Європі.

Фото: Томаса Баумгерталя

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024