В Україні триває проєкт від Держмистецтв «Знати про своїх»

27 Квітня 2023, 16:37
Алла Горська, фото з проєкту «Знати про своїх» 708
Алла Горська, фото з проєкту «Знати про своїх»

Держмистецтв веде власний проєкт «Знати про своїх», у якому розповідає про видатних українських митців, їх досягнення і вклад в українську й світову культуру.

Журналістам Район.Культура розповіли про це у пресслужбі держмистецтв.

«Знати про своїх важливо та необхідно, бо лише знаючи про життя та діяльність видатних українців, їх здобутки та надбання, ми позбавляємось комплексу меншовартості і незначущості власного перед чиїмось іншим, як нам здається, великим, вагомим та кращим. Наша історія повна імен видатних й талановитих українців, які творили на цій землі та прославляли її своїми роботами, творами, винаходами і відкриттями», – кажуть творці проєкту.

Наразі вони вже розповіли про 18 українських митців, що зробили неоціненний внесок у розвиток культури й мистецтва України та імена яких вже закарбувались у нашій історії. Інформацію про Аллу Горську, Олександра Кошиця, Михайля Семенка, Софію Яблонську, Олександра Архипенка, Остапа Вишню та інших митців можна знайти у дописах на сторінках Держмистецтв у фейсбуці та інстаграмі або за цим посиланням.

Ці матеріали можна використовувати під час уроків, подій, виховних заходів тощо або для того, щоб просто поділитись з друзями цією інформацією. Наразі проєкт ще триває.

«Ми не зупиняємось і продовжуємо й далі розповідати про своїх, тому слідкуйте за нашими публікаціями у соціальних мережах, що мають #знатипросвоїх та дізнавайтесь більше про видатних українських митців», – кажуть у Держмистецтв.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024