У Луцьку на великодній мистецькій імпрезі обирали найкращу паску

18 Квітня 2023, 14:57
Учасниця конкурсу Анна Кравчук. Фото: Суспільне 868
Учасниця конкурсу Анна Кравчук. Фото: Суспільне

У Луцьку відбулося мистецьке дійство «З вірою у великоднє диво перемоги!», де обирали найкрасивішу паску. 

Захід пройшов 17 квітня у Палаці культури. Про це розповіла Суспільному співорганізаторка Тетяна Шершень.

Великодня мистецька імпреза відбулася у рамках благодійного проєкту «Весна, що наближає перемогу», під час якого збирають гроші на потреби 100-ої окремої бригади тероборони.

Фото: Суспільне

У рамках мистецького дійства організували виставку гончарних виробів. Свої роботи в експозиції представив майстер Анатолій Філозоф. З його слів, його свищики зроблені із глини, видобутої у місті Слов'янськ на Донеччині.

Анна Кравчук та Іван Борт змагалися в конкурсі «Патріотична паска». Вони презентували авторські кондитерські пасхальні вироби.

«Спочатку я пекла з бабусею та мамою за одним рецептом, а потім знайшла свій рецепт. Це рецепт саме цієї паски. Вона із цукатами, із коньяком, із цедрою лимона, із родзинками», – розповіла учасниця конкурсу Анна Кравчук.

Фото: Суспільне

Учасник конкурсу «Патріотична паска» Іван Борт зазначив, що перший торт спік у дев'ять років. Після цього зрозумів, що буде кондитером. На приготування паски, – говорить, – витратив дев'ять годин. Прикрасив її голубами, як символами миру та оздобив у жовто-блакитних кольорах.

Зі слів Тетяни Шершень, переможців конкурсу визначали за кількістю зібраних паперових вподобайок. Найкращу паску переможницю конкурсу продадуть під час аукціону. Усі кошти, отримані з благодійної акції, спрямують на допомогу ЗСУ.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024