Сергій «Колос» Мартинюк розповів про вихід нової книги

12 Квітня 2023, 12:37
Колос у видавництві «Наш формат» 605
Колос у видавництві «Наш формат»

Письменник та фронтмен гурту «Фіолет» Сергій «Колос» Мартинюк видасть новий роман. Автор заінтригував прихильників книгою, адже зізнався, що вона відрізнятиметься від попередніх, матиме великий обсяг, описуватиме вигадане українське місто, а також історичні події України, починаючи від Незалежності. 

Про вихід роману повідомили на сторінці видавництва «Наш Формат», де й вийде друком нова книга.
«Ідея нового роману народилася з його назви — імені напівміфічної почвари, котру я вигадав ще в дитинстві і яка протягла зі мною в часі досьогодні. Від моменту, коли я почав вибудовувати ідею та сюжет майбутньої історії, до прочитання рукопису рідерами і моїх останніх правок минуло майже два роки», — розповідає автор майбутньої книги.
Цікаво те, що саме назву роману поки не озвучують ні автор, ні видавництво. «Наш формат» виставив на сайті ілюстративне фото з підписом «Нова книга», а Сергій Мартинюк умовно позначає книгу літерою «К.» та інтригує цим своїх прихильників. Роман вийде друком наприкінці 2023 року, тож видавці запевняють, що за весь час вони поступово розповідатимуть про нього більше. 
«Назва — глибоко особиста, а від того дуже символічна і суттєва, тож ми вирішили відкрити її згодом, коли вона займе своє місце на палітурці», – кажуть у видавництві.

Нова книга «Колоса» — це масштабна як за об’ємом, так і за змістом історія, яку автор писав і проживав протягом останніх двох років. Робота над романом відбувалася здебільшого в Києві. Але Колос зізнається, що його рукописи «бачили» й схили Карпат, і кіпріотські піски, і берег Середземного моря, і рідні волинські луки, і навіть народження донечки.

«Планована сімейна драма про руйнацію шлюбу, щойно я зрозумів, ким будуть мої герої, перетворилася на птср-трилер, у якому люди в декораціях вигаданого містечка на київському Поліссі поборюють привидів минулого, множачи нові і нові травми», – каже автор.

Сергій Мартинюк має у своєму авторському доробку 3 романи: «Капітан смуток», «Рок-н-рол» та «Король дощу». Усі ці книги так чи інакше пов'язані між собою, але не прив'язані одна до одної. Тому їх можна читати як одну за одною, так і окремо. Відомо, що три книги мають зв'язок із містами, у яких мешкав Колос: Дубно, Луцьк та Київ. На презентації «Короля дощу» у Луцьку, у лютому 2022 року, Сергій розповів, що новий роман кардинально різниться від попередніх. Він набагато більший за обсягом, та стосується зовсім інших, серйозніших тем. Також тоді автор зізнався, що місто у новому романі буде вигаданим, але українським. 

Читайте також: «Король дощу»: Сергій «Колос» Мартинюк презентував у Луцьку новий роман

Нині письменник зізнається, що під час роботи над цією книгою вперше звертався за допомогою до експертів з різних сфер: військових, айтівців, психологів і колег по письменницькому цехові. 
«Вперше, ситуативно в мене дрижали руки, коли я дописував роман. Зрештою, наразі К. — найскладніший і водночас найцікавіший мій літературний досвід. А ще це новий, окремий світ, в який я хочу запросити своїх читачів...», – зізнається письменник.

Нагадаємо, що Сергій Мартинюк офіційно повідомив про завершення написання роману у серпні 2022 року. Тоді він сказав, що події книги охопили перші роки незалежності України, Іловайський котел, воєнні часи середини десятих і пекло березня 2022 року. 

 Нині можна підписатися на книжку на сайті видавця, щоб дізнатися про початок передпродажу.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024