Дерево життя, писанки та птахи: у Луцьку поставили великодні артінсталяції

12 Квітня 2023, 09:05
Артінсталяції 942
Артінсталяції
На Театральному майдані Луцька розмістили святкові артінсталяції «Великдень разом».
 
Про це повідомила директорка Департаменту культури Тетяна Гнатів
«Колективна творча робота дітей Луцької громади з допомогою викладачів Луцької художньої школи втілює мрії всіх українців про щасливе, мирне життя в квітучій Україні після Перемоги над ворогом. Віримо! Переможемо», – каже Тетяна Гнатів.
Директорка департаменту культури розповіла про значення деяких мистецьких об'єктів.

«І розквітне Україна»

В основі творчого задуму – «Дерево життя» з міцною кроною у вигляді карти України, як символ єдності, незламності та відродження і процвітання країни в майбутньому.  Диво-птахи, що здіймаються в небо – пам‘ять про тих, хто відійшов у вічність, захищаючи країну від ворога.

«Великдень»

Пасхальна композиція артоб’єктів, виконаних у жовто-блакитній кольоровій гамі із зображенням державної символіки України, демонструє патріотизм та глибоку віру українців в перемогу світла над темрявою, добра над злом. Декоровані в традиційному орнаменті рушники – материнський оберіг для захисників України, духовний символ українського народу, рідного краю.
 

«Воскрес Христос – Воскресне Україна!»

Основний елемент композиції – декоративні птахи, що символізують світле Воскресіння Христове, віщують настання весни та початок нового життя, відновлення і розквіт України.
Проєкт «Великдень разом» реалізовано департаментом культури Луцької міської ради спільно з Луцькою художньою школою та Громадською організацією «Новий рівень» за фінансової підтримки Інтеркультурного міста Ставангер (Норвегія).
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024