У Рівному пройшов мистецький діалог з художником та науковцем Романом Яцівим

02 Квітня 2023, 17:52
Роман Яців ФОТО 1143
Роман Яців

У Рівному відбувся мистецький діалог із відомим професором та художником Романом Яцівим. Митець презентував один зі своїх фундаментальних наукових доробків – четверту частину Антології української теоретичної думки.

Захід пройшов 1 квітня у галереї європейського живопису «Євро-Арт». Про це повідомили на фейсбук-сторінці галереї.

Роман Яців – професор, художник, історик, теоретик мистецтва в галузі станкового малярства, графіки, книжкового дизайну та фотомистецтва. Автор понад 700 наукових публікацій, ряду авторських монографій та альбомів.

«Ми міркували про українську національну культурну спадщину та нові перспективи українського мистецтва у світі», – розповіли організатори про тематику зустрічі.

Також науковець презентував четверту частину Антології української теоретичної думки XX століття «Ідеї, смисли, інтерпретації образотворчого мистецтва».

«Це не є той вантаж, який нам заважає розвиватись, а навпаки, на ньому, як на дуже ефективному паливі, можна побудувати міцне суспільство», – переконаний автор. 

Як зазначили в галереї, у порівнянні з попередніми томами цієї праці, значно зросла пропорція текстів сучасних практиків і теоретиків мистецтва, у тому числі і рівнян.

Художник познайомив присутніх зі своєю «Малою хронологією мистецьких подій і пам'ятних дат ХХ століття. Україна – світ», та дослідницькою працею «Іван Іванець (1893 – 1946). Стрілецькі мемуари, творча спадщина».

Читайте також: У Рівному оголосили благодійний мистецький марафон «Спільна боротьба»

Роман Яців не залишився осторонь масштабного благодійного аукціону, який організувало у Рівному товариство волонтерів «ГВІНТ» та передав свої «дарунки» для закупівлі супердронів взводу «ГОНОР-Рівняни».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024