Культурна спадщина може стати четвертим елементом національної безпеки України

02 Березня 2023, 14:15
Фото ілюстративне 496
Фото ілюстративне

У Верховній Раді зареєстрували Проєкт Закону України щодо збереження культурної спадщини та національної пам’яті, спільно розроблений Міністерством культури та інформаційної політики України та депутатами. 

Про це повідомили у Мінкульті.

«Перед нами сьогодні, під час війни проти нашої ідентичності, стоїть надзвичайно актуальне завдання захистити унікальний пласт української культури. Культурна спадщина та національна пам'ять є одним із фундаментальних інтересів України, що потребує особливого позиціонування у глобальному сенсі та належного відображення у законодавстві країни», – йдеться у повідомленні.

Законопроєкт спрямований на захист української ідентичності, що на загальнодержавному рівні гарантуватиме захист від людських втрат за національною ознакою, злочинів геноциду, підміни історичних понять, нівелюванню унікальних традиційних надбань українського народу, руйнації об’єктів культурної спадщини, викрадення культурних цінностей, а також спроб стерти нашу національну пам’ять державою-агресором, російською федерацією. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024