У Рівному відкрили виставку малюнків з котом Інжиром

26 Лютого 2023, 17:55
Художниця Олена Павлова 1192
Художниця Олена Павлова

Відома художниця родом з Рівного Олена Павлова відкрила виставку «Котики Перемоги», головним героєм якої є популярний український комікс-персонаж кіт Інжир.

Захід відбувся 25 лютого в новому артпросторі в укритті Рівненського академічного обласного театру ляльок. Про це повідомили на фейсбук-сторінці театру.

«Добра традиція – у нове приміщення запускати котика. Сьогоднішній день був переповнений, перенасичений котами та кицями. Спочатку читка п'єси «Коти-біженці», за тим, – відкриття виставки малюнків з котом Інжиром. В будь-якому випадку тепер ми матимемо змогу грати вистави, та проводити мистецькі імпрези навіть якщо заволає сирена. Нехай виють на болотах – у нас тепло, затишно, безпечно», – йдеться у дописі.

Як зазначила художниця, на експозиції зібрані пів сотні малюнків, кожен з яких має свою історію.

«Тут зібрані малюнки, створені під сирени минулої весни. Було багато невідомого попереду і хотілося шукати світло. І додати котів. Тоді говорили, що зараз треба робити те, в чому ви найсильніші. Зваживши, що маю кілька десятків тисяч читачів на сторінці Інжир, вирішила: малюватиму постійно патріотичні яскраві та підбадьорливі малюнки з котиками. Бо кіт Інжир — природний мальований антидепресант і має на меті покращувати настрій))) Тому за цей рік назбиралося чимало малюнків», – написала на своїй сторінці у фейсбуці Олена Павлова.

Це перша виставка малюнків з котом Інжиром, створених під час гарячої фази війни. Понад пів сотні картинок за рік мали разом сотні тисяч лайків в інтернеті. Більшість з них намальовані в Рівному, поміж сиренами повітряних тривог.

Довідково: кіт Інжир — мальований український комікс-кіт, що живе в інтернеті. Понад усе любить книжечки і пташечок. За звичкою з Майдану, щоночі співає гімн України. Його гасло — «У незалежній країні не залежуйся!». А якщо робити щось щодня, так можна і зробити. Веде власний кулінарний блог, де готує борщ із часником та ніжністю. А замість накручувати себе радить накручувати голубці. Має понад 50 тисяч читачів у соцмережах. Зображення Інжира є в шкільних підручниках з української мови.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024