Витинанки, скульптури і живопис: у Волинському краєзнавчому музеї діє виставка до дня народження Лесі Українки

26 Лютого 2023, 09:43
Роботи майстрині народної творчості Валентини Якимович. Фото: Суспільне Луцьк 775
Роботи майстрині народної творчості Валентини Якимович. Фото: Суспільне Луцьк

У Волинському краєзнавчому музеї діє виставка «Будемо жити». Вона присвячена 152 річниці від дня народження Лесі Українки.

Про це повідомило Суспільне.

Майже сотня експонатів презентують галерею персонажів драми-феєрії «Лісової пісня», виконані на папері, у порцеляні, майоліці, дереві, соломі.

«Раритети другої половини XX століття. Вироби українських майстрів кераміки, художників, які працювали на близько 20 фарфорово-фаянсових підприємствах, які нині вже закриті», – говорить наукова співробітниця музею та організаторка виставки Людмила Завада.

На виставці експонуються вироби українських майстрів кераміки. Фото: Суспільне Луцьк

Людмила Завада розповіла, що роботи, які демонструють на виставці, були виготовлені в обмеженій кількості, як сувеніри для керівництва закордонних країн та представників міжнародних організацій.

На виставці презентовані паперові витинанки із серії «Легенди лісових русалок» луцької художниці Олесі Іщук. Майже 40 дерев’яних скульптур, об’єднані в композицію «Музика весни» волинського автора Сергія Наумова. Людмила Завада каже: є в експозиції і роботи майстрині народної творчості Валентини Якимович в техніці соломоплетіння.

Доповнюють експозицію 16 живописних робіт студентів коледжу культури і мистецтв, виконаних за мотивами творів Лесі Українки.

Виставка у краєзнавчому музеї буде діятиме упродовж двох місяців.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024