God bless America!: Байден зустрівся з Епіфанієм у Михайлівському золотоверхому монастирі

20 Лютого 2023, 18:24
Джо Байден тисне руку Епіфанію ФОТО 1416
Джо Байден тисне руку Епіфанію
Президент США Джо Байден відвідав Київ з візитом солідарності та разом з Володимиром Зеленським відвідали Михайлівський Золотоверхий собор, де їх зустрів Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній
 
Про це повідомили на сторінці ПЦУ.
Предстоятель подякував Джозефу Байдену за підтримку, яку він особисто, народ і уряд Америки надають Україні у боротьбі проти російської агресії. У розмові американський президент згадав про свій попередній візит до Києва і відвідини Михайлівського монастиря, а також про зустріч з владикою Епіфанієм у Вашингтоні у вересні 2018 року.
 
На завершення візиту Предстоятель ПЦУ побажав президенту і народу Америки Божого благословення. Далі біля Стіни пам’яті Михайлівського монастиря президенти США та України вшанували українських воїнів, загиблих у боротьбі з російським агресором.

«Мав честь привітати Джозефа Байдена у Михайлівському Золотоверхому соборі. Ми вдячні йому особисто, народу і уряду Америки за потужну допомогу, яку Україна отримує від США і союзників, щоби протистояти агресії російської імперії зла. God bless America!», – написав Епіфаній пізніше у своєму твіттері.
Своєю чергою, Джо Байден у твіттері написав такі слова:  
«Президент Зеленський і всі українці щодня нагадують світу, що таке мужність. Вони нагадують нам, що свобода – безцінна. І варто боротися. Стільки – скільки потрібно».
Символічно, що саме дев’ять років тому, Михайлівський Золотоверхий монастир відчинив свої двері і прихистив поранених на майдані протестувальників Революції Гідності. 
«І нині наша Церква – також зі своїм народом, інакше й бути не може. Як би не було важко і часом навіть страшно, але шляху назад у нас немає. Ми не маємо права на відчай чи безнадію, бо перед нами завжди буде пам’ять про подвиг і приклад тих, хто віддав найдорожче, свої життя, захищаючи та бажаючи кращого життя для нашого народу, нашої Батьківщини, для нас із вами. Тому молімося за них, не забуваймо і продовжуймо їхню справу – борімося!», – написав Епіфаній вранці 20 лютого.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024