У Луцьку ансамбль «Радість» зібрав 75 тисяч гривень для військових

06 Лютого 2023, 12:27
«Радість» 1382
«Радість»

Патріотичним благодійним концертом ансамбль народного танцю «Радість» луцького Палацу учнівської молоді зібрав кошти на потреби 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. 

Захід з насиченою 2-годинною концертною програмою відбувся 3 і 4 лютого в актовій залі закладу. Про це повідомили на сайті ПУМу.

Благодійний концерт «У творчій єдності разом до перемоги!» зібрав повну глядацьку залу. Глядачами стали батьки артистів і запрошені гості.

Юні танцюристи, вокалісти, музиканти, декламатори та їхні педагоги запросили у світ мистецтва, в якому танець, пісня, спів і поезія стали їхнім вкладом у підтримку української армії, в майбутню перемогу. За їхніми виступами на сцені Палацу стоїть велика праця, адже артисти готувалися до концерту – за відеоуроками онлайн, у світлі ліхтарів під час відключень електрики, в укритті, поки тривали повітряні тривоги.

«Цьогоріч в колективі займаються 360 дітей віком від 6 до 17 років. На жаль, частина наших артистів виїхали за кордон. Традиційно протягом року ми даємо кілька концертів, до яких залучаємо всіх дітей, включно з дебютантами. Цей благодійний концерт – перший за 2 роки в стінах Палацу із-за умов з карантином, а тепер – з війною. Зараз наша праця винагороджується оплесками, які супроводжують кожен виступ!», – розповіла про концерт педагогиня-хореографиня заслужена працівниця культури України Галина Соколова.

«Цікавість до українських народних танців в молоді, а відповідно й до нашого колективу, завжди була високою, а в наш час – особливо! Основу нашого репертуару складають українські народні танці, а також танці різних народів і сучасні хореографічні композиції», – прокоментував балетмейстер, заслужений працівник освіти України Віктор Шугалов.

Наступного року колектив відзначить 70-річчя. В його історії – сотні перемог на різноманітних престижних національних і міжнародних конкурсах, а географія творчих турів охоплює багато країн Європи. 2 роки тому художнім керівником став Ярослав Смирнов, який сам є вихованцем ансамблю.

«У наших планах на майбутнє – підтримувати високий статус колективу, який роками спільно напрацювали педагоги «Радості». Звичайно, ми бачимо наш ансамбль процвітаючим. Будемо розвиватися, робити нові постановки для дітей, застосовувати сучасні форми роботи з юними артистами», – каже новопризначений керівник. 

Поряд з ними працюють досвідчені та молоді колеги: педагоги-хореографи відмінник освіти України Ніна Сторожик, Марина Клімішина, Дар’я Степанюк, Анастасія СторожикОлексій Лець, кандидат мистецтвознавства Ігор Степанюк, Леся Кіпря, Максим Мігна. В колективі також є акомпаніатори: Євгенія Нікішина, Ірина Кутова, Ірина Рощина, Вікторія Пархоменко, Василь Біщук, Маргарита Самойленко, Василь Стецюк.

У фіналі концерту артисти і глядачі разом заспівали «Ой, у лузі червона калина!»

Під час концертів також працювала благодійна виставка відділу декоративно-ужиткової творчості та образотворчого мистецтва Палацу. Гості події придбали витвори, які передали маленькі майстри, а також донатили у спеціальну скриньку.

Коштом проданих квитків організаторам вже вдалося зібрати 75 тисяч гривень. Збір триває. Всі кошти передадуть на потреби 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

В концерті також взяли участь вихованці зразкового вокально-хорового колективу «Перлинка» (керівниця Наталія Троцюк), народного оркестру народних інструментів «Дивограй (керівник С. Нікітін), гуртка «Мистецтво слова» (керівник А. Климовець)

Сценарій концерту – художньої керівниці ПУМу Тетяни Панасюк.

Фото Романа Баранчука, Марії Пилипчук

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024