На Рівненщині збирають на макулатуру російськомовні книжки, щоб допомогти ЗСУ

05 Лютого 2023, 10:14
Збір на ЗСУ 514
Збір на ЗСУ

У Здолбунові на Рівненщині молодь збирає на макулатуру російськомовні книжки, а за вторговані гроші планують купити парафін для окопних свічок. Ініціювали збір наприкінці січня у молодіжному просторі Номе'як. Станом на 2 лютого вдалося зібрати майже 200 кілограмів макулатури.

18-річна здолбунівчанка Яна Манько принесла шість російськомовних книжок, аби здати їх на макулатуру. Про це пише Суспільне.

Це книжки моїх батьків, а точніше — мами. Коли вона ходила до школи, то вчилася по них, там навіть був «Орфографический словарь» по якому вони вивчали російську мову. Насправді моя мама була навпаки рада, що ми їх зможемо позбутися і використати кошти на щось потрібніше, — каже дівчина.

Збирати російськомовну макулатуру в молодіжному просторі Home'як, створеному на базі Здолбунівської бібліотеки для дітей та молоді, розпочали тиждень тому. Молодь там виготовляє окопні свічки. Коли відчули дефіцит парафіну, почали шукати на нього гроші. Так виникла ідея заробити їх на макулатурі.

Багато людей неодноразово запитували, куди їх можна здати. Були люди, які вже привозили макулатуру, кажуть: «Добре, що ви написали, бо я планував її палити просто». Для чого її палити в грубці або десь на вулиці, якщо її можна здати й за ті кошти купити декілька кілограмів парафіну і зробити декілька свічок", — каже директор Здолбунівської бібліотеки для дітей та молоді Микола Мокрик.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024