Воюємо на своєму фронті: у Луцьку відбувся благодійний концерт інструментального ансамблю KOLORYT

13 Січня 2023, 15:59
KOLORYT у Луцьку ФОТО 1662
KOLORYT у Луцьку

У Луцьку відбувся благодійний концерт народного аматорського інструментального ансамблю KOLORYT

Захід провели у рамках проєкту «Наближаємо перемогу разом» 12 січня у Порт Сіті. На ньому була присутня журналістка Район.Культура

Лучани мали змогу почути такі світові хіти, як «Smooth criminal» Майкла Джексона, «Smells like drill spirit» Nirvana, та саундтреки до кінофільмів «Пірати Карибського моря», «Сам удома» та інших. Лунали й обробки українських сучасних і класичних музичних творів, зокрема «Щедрик» Миколи Леонтовича, «Гуцульська фантазія» Анатолія Дубини. Аранжування створює керівник колективу Дмитро Мазур.

Наприкінці ансамбль виконав на біс «Доброго вечора, ми з України» PROBASS ∆ HARDI, яке стало гаслом та неофіційним військовим привітанням після повномасштабного російського вторгнення.

На концерті вдалося зібрати 21800 гривень. Усі ці кошти планують передати ЗСУ.

Гощанський гурт проводить благодійні заходи з вересня. Здебільшого ансамбль гастролює до Луцька та Рівного. На сьогодні, це вже їхній четвертий благодійний концерт в підтримку ЗСУ. За словами директорки Гощанської школи мистецтв та учасниці ансамблю Руслани Цимбалюк, колектив радо погодився на її пропозицію щодо проведення концертів.

Перший відбувся у Гощі, на якому було зібрано 3300 гривень. 

«Нас об’єднує ця ідея та справа, бо ми всі молоді, ініціативні та прагнемо одного. Перед новорічними святами було аж тепло на душі, від того, що ми допомагаємо нашим військовим, яким зараз дуже не легко», – розповідає Руслана Цимбалюк.

Щосереди колектив проводить репетиції, перед концертами їх кількість збільшується. Під час підготовки до гастролей, учасники шукають спонсорів, які компенсують кошти на пальне аби не брати їх зі зібраних коштів.

КОLORYT також проводить грошові збори на допомогу армії в соцмережах. Найшвидшим з них був збір на генератор.

«Нашою метою було зібрати 50 тисяч гривень. Завдяки Каті Бльостці, блогерці та авторці книг, яка прорекламувала та попросила свою аудиторію долучитися до нашого збору, ми перевищили цю суму вдвічі – зібрали трохи більше ніж 100 тисяч гривень. Тож решту ми віддали на медикаменти та на купівлю авто для ЗСУ», – кажуть музиканти.

«Стараємося воювати на своєму фронті, маленькими кроками робимо все можливе до перемоги: збираємо кошти на ЗСУ, гастролюємо з концертами по регіонах. Ми вважаємо, що робимо добру справу. Колектив дуже дружній, згуртований та талановитий», – додають у колективі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024