Луцький хор CREDO провів благодійний концерт «Різдво в просторі і часі»

28 Грудня 2022, 11:47
Церковний камерний хор CREDO 668
Церковний камерний хор CREDO

У Луцьку відбувся благодійний концерт «Різдво в просторі і часі» Церковного камерного хору CREDO.

Захід пройшов у Палаці культури міста Луцька. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України.

«У програмі «Різдво в просторі та часі» прозвучали барокові мотети XVI–XXI століть, колядки – польські, німецькі, французькі, італійські, а також сучасні, класичні й авторські обробки «Щедрика» Миколи Леонтовича та інше», – йдеться у дописі.

Як повідомила художня керівниця і регент Катерина Токало, у Палаці культури міста учасники представили дванадцять різдвяних українських та зарубіжних піснеспівів. Хористи намагалися донесли до слухача реалії сьогодення. Зокрема, згадали Григорія Сковороду, у якого є пророчі слова про світло і темряву. Згадали про святкування Різдва, коли важлива не дата, а що саме святкуємо. Згадали, що на війні гинуть не лише воїни, але і композитори й артисти.

У пам'ять Ганни Гаврилець виконали частину Різдвяної ораторії «Барбівська коляда».

«Щиро дякуємо всім, хто дочекався відбою повітряної тривоги, адже вона затримала наше дійство майже на півтори години. Але не зважаючи на буремні часи, ми все ж таки співали «різдвяну коляду 2022», – написали на фейсбук-сторінці хору CREDO.

Під час доброчинного заходу вдалося зібрати понад 10 тисяч гривень для потреб Збройних сил України.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024