Docudays UA: запрошують на онлайн-дискусію по фільму «Будинок зі скалок»

06 Грудня 2022, 14:57
Кадр з фільму 2009
Кадр з фільму
Запрошують на онлайн-обговорення фільму «Будинок зі скалок», яка відбудеться в рамках фестивалю «Мандрівний Docudays UA на Волині».
 
Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.
 
За даними фонду «Голоси дітей» станом на початок грудня 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну 443 дитини загинуло, 852 поранені, понад 3 мільйони потребують допомоги.
 

Розмова про стан дотримання прав дитини в Україні в умовах війни відбудеться за участі:

  • Азада Сафарова – співзасновника фонду «Голоси дітей», лінійного продюсера і другого режисера документального фільму «Будинок зі скалок»
  • Олени Розвадовської – співзасновниці фонду «Голоси дітей»
  • Маргарити Бурлуцької – соціальної працівниці, героїні фільму «Будинок зі скалок»
  • представників установ захисту прав дитини
Час зустрічі – 10 грудня, 16:00. Формат – онлайн на платформі ZOOM. Для участі в заході потрібно зареєструватися
 
Також із 8 по 10 грудня є можливість самостійно переглянути фільм «Будинок зі скалок» (режисер Сімон Леренг Вільмонт). Тимчасовий доступ до фільму і лінк на дискусію ви отримаєте на вказану вами електронну пошту (будь ласка, вносьте коректні дані і перевіряйте спам).
 
Довідково: фільм «Будинок зі скалок» створений у копродукції Швеції, Фінляндії, Данії та України за підтримки Держкіно. Стрічка розповідає про дітей, які очікують на вирішення своєї долі: повернення до дому, чи переїзду в іншу родину. У цей час соціальні працівниці намагаються створити їм затишок і подарувати відчуття дитинства.
 
У 2022 році він отримав: 2 нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та увійшов у шорт-лист на "Оскар-2023" як найкращий документальний фільм; головний приз одного з найбільших у світі фестивалів документального кіно про права людини One World у Празі (Чехія).
***
Регіональний партнер Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб».

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024