Тайра присвятила нагороду імені Вінценза вбитому письменнику Володимиру Вакуленку

07 Грудня 2022, 13:15
Юлія Паєвська ТАЙРА 1313
Юлія Паєвська ТАЙРА

У Львові у Домі Франка Юлію Паєвську «Тайру» нагородили Премією польського гуманіста, письменника і філософа Станіслава Вінценза.

Волонтерку, парамедикиню відзначили «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів». Про це повідомила на своїй сторінці Мар'яна Савка.

Премія Вінценза створена для  популяризації і відзначення тих осіб, які роблять великий внесок для культурного і соціального розвитку регіонів. Нагороду «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» вп’яте присуджують на Форумі Via Carpatia. 

ОНОВЛЕНО: Юлія Паєвська розповіла, що відзначення премією Вінценза для неї є несподіванкою та великою честю, тому вона присвятила її вбитому російськими окупантами дитячому письменнику Володимиру Вакуленку.

«Для мене зараз у першу чергу зброя – це культура. Ми можемо подивитися, що роблять окупанти, коли заходять у село чи місто: вони винищують усі пам’ятки культури і вбивають наших представників культури… Нещодавно в Ізюмі знайшли тіло Володимира Вакуленка, вбитого окупантами. Я не думаю, що я достойна цієї великої премії. Але я це приймаю як велику честь і присвячую її Володимиру Вакуленку і всім діячам культури, які були замордовані і вбиті московськими окупантами», — сказала вона. 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024