Департамент культури Луцька підбив підсумки проєкту з арт-терапії

19 Листопада 2022, 14:12
Арт-терапія 317
Арт-терапія

Завершилася реалізація проєкту «Організація та проведення арт-терапевтичних занять просто неба за участю арт-терапевтів і психологів для дітей та підлітків з числа ВПО та мешканців громади з акцентом на представників національних меншин, які постраждали від війни», який реалізувався в рамках проєкту Ради Європи «Посилення захисту національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні»

Проєкт реалізувався NGO Volyn Prospects / ВОГО «Перспективи Волині» та департаментом культури Луцької міської ради.

Метою проєкту було підсилення та масштабування арттерапевничних центрів для тимчасово переміщених осіб, місцевих мешканців громади, в тому числі національних спільнот у період війни та після неї (реабілітаційний період) шляхом проведення мистецьких заходів із психологічними аспектами у відкритому просторі. Про це пише департамент культури Луцької міської ради.

Завдяки організації на проведенні 15-и різноманітних арттерапевтичних занять діти та підлітки ВПО і громади, включаючи національні спільноти (ромська, польська, чеська громади) долучилися до заходів.

За 1,5 місяця активної реалізації проєкту більше як 500 дітей, підлітків та їх батьків взяли участь у заходах. Вони переключали свою увагу через зацікавлення та концентрацію на заняттях із декоративно-прикладного мистецтва, поїздкою на овечу ферму, лекціях про кольоротерапію тощо. Як результатом цього це сприяло зменшення рівня напруги та тривожності, вивільненні руйнівних емоцій та стабілізації емоційного балансу, підвищило зацікавлення дітей та підлітків до мистецтва, що є одним із методів арттерапії та згуртувало їх у створені мистецьких виробів та арт-об'єктів (як можливість подолання стереотипу Схід-Захід).

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024