Луцький драмтеатр відкрив нову локацію в укритті

05 Листопада 2022, 15:00
Театр в укритті 2018
Театр в укритті

Волинський академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка у Луцьку презентував нову локацію в укритті з перспективою на подальтеший розвиток.

На події побувала журналістка Район.Культура.

Часті тривоги, через які доводилося затримувати, або навіть зупиняти показ вистави надихнули колектив на відкриття нової локації «Театр в укритті».

«Ми стикнулися з проблемою повітряних тривог під час вистав, якщо вона триває більше ніж 45 хвилин, то ми переносимо дійство на інший день. Дуже прикро коли приходять глядачі привітати наших акторів з квітами, а виступ приходиться переносити. В результаті цього виникла ідея створити «Театр в укритті». В майбутньому тут плануються проведен«я не тільки вистав і міні вистав а й концертів, благодійних заходів й цікавих виставок», – директор театру Сергій Скулинець. 

Працівники театру намагалися зробити усе необхідне аби занурити глядача в атмосферу та комфорт.

«Тут не було нічого, лише голі стіни, але ми зробили все аби було комфортно нашим глядачам. По секрету, ще сьогодні в обід ми дороблювали сцену», – директор театру Сергій Скулинець. 

Серед глядачів були діти, студенти та старше покоління, які переживали емоції разом з акторами на сцені. 

«Мені неймовірно сподобався концерт, і взагалом в наш час ідея таких виступів в укритті була геніальною», – студентка ЛНТУ Карина Залінська.

«Це дуже зворушливо, воно хвилює несподіваною атмосферою в такому вигляді театру. До цього раніше не міг звикнути, не стикався з таким ніколи, обов’язково відвідаю не один раз», – режисер Микола Яремків

Читайте також: Інтерв'ю зі заслуженою артисткою України, режисеркою та акторкою Світланою Органістою

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024