У Луцьку запрошують на гастровечірку та лекцію ботаніка-блогера

18 Жовтня 2022, 09:34
Олексій Коваленко 1569
Олексій Коваленко
Лучан та гостей міста запрошують на гастровечірку та лекцію науковця-ботаніка Олексія Коваленка водночас.
 
Захід відбудеться 22 жовтня в UNO Specialty Coffee & All Day Brunch (Словацького, 9), о 17:00. Вхід — 300 гривень (третину передадуть Волонтерському штабу «Ангар», а в іншу частину суми входить їжа та напої). Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори події.
UNO Specialty Coffee & All Day Brunch підготували для вас спеціальний боул та авторський чай, а кандидат біологічних наук — лекцію про те, що ж насправді ми їмо. Повірте, здивуються всі, адже ця подія, як і книги науковця, перевернуть ваші уявлення про те, що таке фрукти, овочі та ягоди, й чому капуста — це не завжди капуста.
 
Олексій Коваленко працює в Національному науково-природничому музеї Національної академії наук України, де займається науковими дослідженнями, проводить лекторії та освітні інтерактивні програми. У вільний від роботи час активно популяризує ботаніку — веде блог і ютуб-канал «Довколаботаніка», сторінку «Ботанік у кедах». 
 
Також пан Олексій пише для фейсбук-сторінки природничого музею, де розповідає про плазунів, яблука, мінерали й динозаврів, та для низки інших науково-популярних платформ. У видавництві «Віхола» вийшло дві його книги «Фрукти проти овочів» та «Рослини-прибульці», але це зовсім не наукові праці, а смішні розповіді з мемами про складний рослинний світ.
 
Організаторами події є Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Фронтера і Віхола. Кількість місць на подію — обмежена, тому обов'язково потрібно зареєструватися та оплатити свою участь. Під час гастровечірки також можна буде придбати та підписати книги автора.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024