У Рівному діє виставка про історичних постатей, що вплинули на розвиток міста

24 Серпня 2022, 14:16
Виставка в Рівному 895
Виставка в Рівному

У Рівному діє виставковий проєкт-колаборація між торгово-розважальним центром «ЗЛАТА ПЛАЗА» та Рівненським обласним краєзнавчим музеєм, присвячений Дню Незалежності України та Дню міста.

Про це журналістів Район.Культура повідомили в «ЗЛАТА ПЛАЗА».

У рамках проєкту в приміщенні торгово-розважального центру представлено 10 виставкових інсталяцій, створених на основі музейних предметів з колекції краєзнавчого музею (більшість з яких експонуватимуться вперше). 

Кожна з 10 інсталяцій представляє історію з минулого міста: це історії рівнян, які присвятили своє життя служінню громаді, людей, які жили заради майбутнього свого міста та країни, серед них: Яків Бичківський, Михайло Носаль, Харитя Кононенко, Улас Самчук, Ніл Хасевич, Георгій Косміаді та інші. 

Читайте також: Мистецький фронт: графік Ніл Хасевич — борець за незалежну Україну

Ці люди творили Рівне та Українську Незалежну державу, кожен у свій спосіб, своєю щоденною працею, своїм талантом, а подекуди і своїм життям. 

А родзинкою проєкту є представлений у приміщенні ТРЦ жовто-блакитний прапор, саме той, який 9 квітня 1990 року був встановлений на флагштоці поблизу тодішнього Будинку одягу, перший український прапор встановлений у Рівному. 

Проєкт триватиме з 20 серпня по 10 вересня. В рамках проєкту планується проведення екскурсій, відвідати які можна буде за попередньою реєстрацією. 

Читайте також: Карикатури як спротив: російські окупанти на ілюстраціях Юрія Журавля

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024