Карикатури як спротив: російські окупанти на ілюстраціях Юрія Журавля

02 Березня 2022, 13:45
Юрій Журавель 28640
Юрій Журавель

Український художник та музикант з Рівного Юрій Журавель активно висміює російських окупантів у своїй творчості. Митець створив чимало чудових карикатур, які висвітлюють нутро терористичної Росії, її президента Владіміра путіна та російської армії.

Журналісти Район.Культура вибрали декілька ілюстрацій з офіційної сторінки автора Журавель Юрій Zhuravel Yuriy.

Юрій Журавель на власній фейсбук-сторінці закликав охочих поширювати його малюнки, або позначати сторінку, щоб рекламникам було легше його відшукати. 

«На час війни використовуйте мої роботи як завгодно! Головне — повна ПЕРЕМОГА!» — Юрій Журавель.

Нагадаємо, що одну зі сторінок Юрія Журавля заблокували у соцмережі Facebook за, як каже художник, «нелюбов до окупантів». Мистецький спротив є одним із найважливіших способів інформаційної війни проти ворога, тож поширення карикатур на російських агресорів та їхнього президента є дієвою атакою проти ворога, а також інформуванням світу про злочини Росії на території України.

Читайте такожМузиканти рівненського гурту OT VINTA записалися до лав Збройних сил України

Довідково: Юрій Журавель — український музикант з Рівного, лідер та вокаліст гурту «OT VINTA!», засновник музичного напряму «украбілі», художник, аніматор, громадський діяч, актор і сценарист. Малює карикатури та шаржі, які стають частиною масової культури й навіть культовими. У 2019 році Юрій написав, проілюстрував та видав книжку про героїв України різних часів — «Знай наших» (загалом в книзі 59 персонажів, 118 ілюстрацій Юрія Журавля). Спільно гуртом «OT VINTA!» започаткували акцію «Гітара для солдата», збираючи по всій країні гітари, які потім передавалися в АТО.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024