В Україні продадуть найкращі NFT-картини, щоб відновити зруйновані пам’ятки архітектури

22 Липня 2022, 18:15
NFT-мистецтво 1908
NFT-мистецтво

Музей війни META HISTORY у партнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики України покажуть спеціальну колекцію NFT-артів авторства найкращих українських цифрових художників. 

Всі отримані кошти підуть на реставрацію та відновлення архітектурних пам’яток, зруйнованих росією. Про це повідомили в Мінкульті.

META HISTORY створили через місяць від початку повномасштабного російського вторгнення і станом на сьогодні вже зібрав майже 1,2 мільйона доларів США для криптофонду Aid For Ukraine, який ініціювало Міністерство цифрової трансформації разом з українською крипто платформою KUNA та блокчейн-компанією Everstake. 

Читайте також: «Харків: розстріляна сюїта»: луцька мисткиня створила відеоколаж для NFT-музею Meta history

Музей збирає гроші, продаючи колекції NFT-артів під назвою Warline та Avatars for Ukraine – це набір творів цифрового мистецтва, який у хронологічному порядку висвітлює кожну важливу подію у російсько-українській війні.

Наприкінці травня Міністерство культури та інформаційної політики стало офіційним партнером музею META HISTORY, розпочавши спільну роботу над кількома спеціальними NFT-колекціями. 100% коштів з продажу цифрових творів спрямують на відновлення українських закладів культури.

Читайте також: В Україні створили найбільше NFT-зображення у світі

«За шість місяців війни в Україні росіяни зруйнували сотні наших музеїв, театрів та будинків культури. Українській культурі та національній спадщині завдано шкоди майже на 6 млрд євро, і судячи з дій та намірів рф ця цифра буде лише збільшуватися. Саме тому вже сьогодні важливо підтримувати сучасні ініціативи та креативні проєкти з відновлення унікальної культурної спадщини України, залучаючи до процесу якомога ширше коло небайдужих людей», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Поціновувачі цифрового мистецтва та колекціонери зможуть придбати твори зі спеціальної колекції «Аватари для України» Vol.2, яку створили найкращі українські digital-художники та розробники відеоігор. Також презентують спец колекцію, присвячену містам України, створену спільно з мікростоковою онлайн-платформою Depositphotos.

У серпні Міністерство культури та інформаційної політики, Depositphotos та команда проекту META HISTORY проведуть спільну презентацію зазначених колекцій у віртуальному виставковому просторі у Metaverse. 

Попередні дропи NFT-артів про війну в Україні можна переглянути на сайті META HISTORY.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024