Вечір у Молодіжному центрі: юні лучани виконували авторські пісні навколо «ватри»

02 Липня 2022, 12:25
Виконавиця авторських пісень 875
Виконавиця авторських пісень

У Луцьку організували музичний вечір під назвою «Ватра». Місцеві виконавці-аматори презентували юним лучанам свої авторські пісні.

Дійство відбулося в Молодіжному центрі Волині 1 липня. Побувала там і журналістка Район.Культура.

Перед аудиторією виступили сім виконавців. Шестеро з них – лучани, одна дівчина – переселенка з Броварів. Усі молоді люди виконували авторські україномовні пісні.

Адміністраторка центру Єва Ремба розповіла, що назва «Ватра» не випадкова. Адже нині, в час війни, перебувати в лісах ввечері, а тим паче співати пісень навколо вогнища — суворо заборонено. Саме тому організатори вирішили відтворити таку атмосферу в Молодіжному центрі. Слухачів посадили на крісла-мішки, а на стіну спроєктували відео багаття.

За словами Єви, волинський Молодіжний центр після початку повномасштабного вторгнення росії почав працювати лише у квітні. Загалом же він діє ще з 2014 року.

«Ми працюємо в напрямку неформальної освіти, культури, екології. А з початком війни наш центр став хабом організації «СпівДія» від Офісу Президента. Ми допомагаємо внутрішньо переміщеним особам. На сайті вони заповнюють заявку і наші волонтери доставляють людям необхідні речі. Ми долучаємося до будь-якої благодійної діяльності», – каже дівчина.

Читайте також: Дитячі розваги, ярмарок та концерт: у Луцьку відбулася благодійна акція «Крок до перемоги 2.0»

Зараз учасники Молодіжного центру планують чимало цікавих заходів. За їх проведенням можна слідкувати в соціальних мережах організації.

«Ми вважаємо, що війна не повинна стати на заваді розвитку. За що тоді боряться наші захисники», – зазначила Єва Ремба.

Читайте такожБах і українські композитори: у Луцьку провели благодійний концерт органної музики

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024