У Раді запропонували заборонити російську музику в публічних місцях, на радіо та телебаченні

31 Травня 2022, 15:19
Олександр Санченко 1772
Олександр Санченко

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7273-д, який має на меті заборонити публічне виконання російських пісень, а також їхнє використання на радіо і телебаченні.

Про це заявив співавтор ініціативи, голова підкомітету з питань музичної індустрії Олександр Санченко

За словами нардепа, закон має дві основні цілі:

  • «він повністю та безстроково обмежить присутність творчості російських артистів в українському просторі, в тому числі заборонить публічне виконання російських пісень, а також на радіо і ТБ»;
  • «сприятиме збільшенню українського музичного контенту через збільшення квот на радіо, а також через запровадження поняття національного музичного продукту, який у майбутньому підтримуватиметься грантами Українським культурним фондом».

Проте, як зазначають ініціатори законопроєкту, заборона не поширюватиметься на російських співаків, які входять до «Переліку музичних виконавців, що засуджують агресію проти України». Заява про включення до відповідного переліку подається до Служби безпеки України. А вестиме й оновлюватиме перелік Рада національної безпеки та оборони.

Крім того, законопроєктом пропонується:

  • збільшити до 40 % частку пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення;
  • збільшити до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно- аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

Нагадаємо, у квітні народні депутати пропонували змінити текст Державного Гімну України.

Читайте також: В Україні створили онлайн-бібліотеку обкладинок світових ЗМІ про російсько-українську війну

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024