Викладач музики, який навчав волинян з Kalush Orchestra, може отримати звання заслуженого

18 Травня 2022, 16:50
Юрій Фокшей 2065
Юрій Фокшей

Троє учасників гурту Kalush Orchestra, переможця пісенного конкурсу Євробачення-2022Тимофій Музичук, Ігор Діденчук, Віталій Дужик є випускниками Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського і навчалися в одного викладача — Юрія Фокшея, який претендує на звання «Заслужений діяч культури і мистецтв України».

Про це повідомила Волинська обласна рада.

«У нашому коледжі був неймовірно святковий день. Напевно, ми на Великдень так не раділи, як перемозі наших випускників на «Євробаченні». І вже точно, стільки уваги преси викладацький і студентський колективи ще не мали», — зазначив керівник обласної комунальної установи Тарас Войтович

Він також зауважив, що випускники мистецького закладу і раніше у складі різних колективів були учасниками європейського пісенного конкурсу. І стверджує, що вже визначилися з кандидатурою студента, який, найпевніше, візьме участь у наступному «Євробаченні». Він теж вихованець Юрія Фокшея. Самого ж наставника керівник характеризує як талановитого музиканта і педагога та надзвичайно скромну і порядну особистість.

Юрій Євгенович розповів, що пильно стежив за перебігом конкурсу, вболівав за своїх вихованців і щасливий їхньою перемогою. Про хлопців відгукується якнайкраще, каже – усі вони володіють кількома інструментами, навчалися із захопленням. 

До прикладу, Віталій Дужик займався у нього ще з дитинства, а Тимофій Музичук майже рік щотижня долав сотню кілометрів, аби потрапити на заняття. Хлопці завжди прагнули бути найкращими, стверджує викладач, і таки досягли визнання.

Як зазначають у Волинській обласній раді, понад рік у Міністерстві культури України розглядають документи на присвоєння Юрію Фокшею почесного звання «Заслужений діяч культури і мистецтв України».

Нагадаємо, що Ігор Діденчук запропонував провести наступне Євробачення в Луцьку.

Читайте також

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024