Kalush Orchestra перемогли на Євробаченні-2022

15 Травня 2022, 02:02
Kalush Orchestra 2378
Kalush Orchestra

Український гурт Kalush Orchestra переміг на пісенному конкурсі «Євробачення-2022».

Музиканти ризикнули дискваліфікацією та закликали зі сцени весь світ врятувати бійців Азову та Маріуполь.

«Please, help Ukraine, Mariupol, help Azovstal right now!», – промовив соліст гурту Олег Псюк.

Воїни Азову відразу подякували музикантам.

«Дякуємо гурту Kalush Orchestra за підтримку! Слава Україні!», – написали у телеграм-каналі «АЗОВ – Маріуполь».

Під час голосування організатори конкурсу прокоментували вчинок українців і сказали, що заява не має політичного підтексту, а нее гуманітарний характер. 

Українці «вибухнули» оваціями в соцмережах. 

«Вони все ж це зробили!Пишаюсь», «Молодці, навіть якщо дискваліфікують, для нас вони вже перемогли», «Тепер я знаю,що ми переможемо двічі».

Також за декілька хвилин після гучного заклику від Kalush Orchestra запити в гугл на слова Mariupol, Azovstal зросли в рази.

Підтримали Україну учасники з Ісландії та Німеччини. Скандинавки після свого виступу вигукнули «Peace for Ukraine!», в німця на гітарі був напис «Peace» на фоні українського прапору.

Бали від професійного журі для України від 40 країн склали в сумі 192:

Польща, Молдова, Латвія, Литва, Румунія дали по 12 балів, Нідерланди не дали жодного балу Україні. Сан Маріно – 2, Північна Македонія – 2, Мальта – 2, Албанія – 7, Естонія – 0, Азербайджан – 6, Португалія – 8, Німеччина – 10, Бельгія – 6, Норвегія – 3, Ізраїль – 7, Греція – 0, Болгарія – 0, Сербія – 0, Ісландія – 10, Кіпр – 7, Іспанія – 0, Швейцарія – 3, Данія – 5, Франція – 10, Вірменія – 6, Чорногорія – 6, Ісландія –3, Ірландія Словенія – 8, Грузія – 6, Хорватія – 8, Австрія – 0, Фінляндія – 0, Велика Британія – 0, Швеція – 0, Австралія – 7, Чехія – 4, Італія – 0.

За цими результатами Україна посіла 4 сходинку після Англії, Швеції та Іспанії.

За результатами глядацького голосування Україна отримала 439 балів, що в сумі склало 631 бал. Іспанія в сумі одержала 459 балів, Швеція – 438, Об'єднане Королівство – 466.

«Дякую за підтримку України. Ця перемога для кожного українця, Слава Україні!»,  сказав Олег Псюк.

Президент України Володимир Зеленський відразу відреагував на перемогу у Євробаченні.

«Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме «Євробачення»! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного дня учасників і гостей «Євробачення» приймав український Маріуполь.  Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси! Впевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом», – сказав президент

Як проходив весь шлях українців в Турині читайте за посиланням.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024