До річниці катастрофи на ЧАЕС покажуть концерт «Звуки Чорнобиля: Хоробра Україна»

26 Квітня 2022, 16:20
Фото Barry Mangham 1645
Фото Barry Mangham

У річницю катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції в ефірі всеукраїнського телемарафону покажуть концерт «Звуки Чорнобиля: Хоробра Україна».

Про це пише СЛУХ.

Трансляція телемарафону відбудеться 26 квітня о 19:00 на 24 Каналі та на Телебачення Торонто.

Серед учасників — KAZKAОлександр ЧемеровСТАСІКKRUTЬ, «Вагоновожатые», Сергій МіхалокAtomic SimaoGusGusBjarkiDub FX та Telepopmusik, а також електронні музиканти Woo YorkVoin OruwuNa NichZavolokaFeldelmelderKaiser.

Окрім пісень, виконавці презентують кліпи, присвячені Чорнобилю, та розкажуть, як живуть під час війни.

Разом з історією Чорнобиля телемарафон висвітлить хроніку захоплення ЧАЕС російськими окупантами у 2022 році. З 24 лютого по 31 березня росіяни тримали у заручниках працівників станції, були жертви серед мирного персоналу.

Читайте також: Співачка KRUTЬ виконала пісню «Україна» разом із Хмельницьким муніципальним хором

«Під час війни ми всі згадали, яку неймовірну силу та єднання нам дає українська музика, вона наче вплетена в наш генетичний код. Ми хочемо, щоб через українську музику та відчуття артистів проєкту «Звуки Чорнобиля» українці змогли почути та глибше зрозуміти свою історію, більше дізнались про Чорнобиль», — розповідає автор проєкту Валерій Коршунов.

Читайте також: «Трус-білорус Путіну продався», — Сергій Міхалок звернувся до військових Білорусі

Як повідомляє СЛУХ, проєкт «Звуки Чорнобиля» запустили у 2020 році. 10 артистів записали пісні, в основі яких — звуки природи та оточення із зони відчуження.

У другому сезоні «​​Звуки Чорнобиля. Випромінення» українські електронні артисти не тільки створили нові треки, а й зіграли лайви у зоні.

Альбом із треками першого сезону у 2021 році видали на вінілі. Весь прибуток від продажу платівок переходить на допомогу ліквідаторам і постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

Читайте також: На Закарпатті солістка гурту KAZKA заспівала для військових і волонтерів

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024