Never Again Gallery: українські митці переосмислили плакати часів Другої світової війни

05 Квітня 2022, 15:20
Уривок з ілюстрації Олександра Грехова 2357
Уривок з ілюстрації Олександра Грехова

У зв‘язку із загарбницькою війною росії в Україні українські художники та ілюстратори адаптували 20 плакатів часів Другої світової війни до українського сьогодення.

Про це повідомляє Укрінформ.

Проєкт Never Again Gallery звертається до історичної пам’яті народів західних країн з проханням підтримати Україну в ситуації, яка дуже нагадує події 80-річної давнини, передає Укрінформ.

Більш як 55 мільйонів смертей, мільйони біженців, концентраційні табори, 10 000 зруйнованих міст і сіл – після завершення Другої світової війни увесь цивілізований світ сказав «Ніколи знову». У 2022 році росія сказала «Давайте ще раз».

Читайте також: Кошмар Маріуполя: художниця Маша Фоя створила обкладинку про місто для The Guardian

У період з 1939 по 1945 рік країни антигітлерівської коаліції, зокрема Велика Британія та США, створили сотні емоційних плакатів. Із закликами, інструкціями й мотивацією. Певною мірою ті плакати допомогли зупинити найбільш сумні події в історії людства. 80 років потому українські художники та ілюстратори адаптували 20 з тих плакатів часів Другої світової війни, щоб попросити увесь цивілізований світ, який вірить у свободу та силу демократії, допомогти Україні не допустити Третьої.

Читайте також: Українські воїни на картинах Олени Звягінцевої

Подивитися всі оригінальні плакати та їхні адаптовані версії можна на сайті. Кожен плакат можна завантажити та надрукувати, щоб почепити на вулицях і в закладах свого міста. Офіційний акаунт проєкту в Instagram знаходиться за посиланням.  

Над роботами працювали 20 українських художників й ілюстраторів. Серед них – Тетяна Якунова, Олександра Ковальова, Антон Логов, Анна Сарвіра, Марія Оз, Варвара Перекрест, Олександр Грехов, Антон Або, Аліна Кропачова, Маша Фоя, Марі Кінович, Аліна Заманова, Юлія Вус, Алекс Дерега, Марія Гермашева, сестри Фельдман, PLVNV, WE BAD, WAONE Interesni Kazki, Bravebirdie.

Читайте також: Художниця зі Старовижівщини малює картини про війну

Якщо ви хочете долучитися до проєкту й поповнити галерею своїми версіями переосмислених плакатів, напишіть про це організаторам на пошту – [email protected].

Читайте також: Карикатури як спротив: російські окупанти на ілюстраціях Юрія Журавля

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024