У Музеї Корсаків відбудеться відкриття виставки художника Андрія Самаріна

22 Лютого 2022, 17:43
Андрій Самарін 701
Андрій Самарін

Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує на відкриття виставки молодого київського художника Андрія Самаріна під назвою «Entered without a key», що відбудеться в рамках молодіжної артплатформи «ENTER». 

Подія пройде 25 лютого о 17:00. Про це журналістів Район.Культура повідомили організатори.

Виставка Андрія Самаріна знаходить відголоски у «сave abstract painting», ототожнюючи його монументальні полотна з первісними абстрактними малюнками, що люди залишали в печерах. Полотна, немов стіни, на яких видряпані різноманітні лінії, відбитки, позначки, візерунки і зображення, кольорові мінімалістичні плями. Композиція художньої роботи, так само як і в печерах, розміщує зображення лише в нижній частині стіни-полотна, місця, куди діставала рука людини і куди падало світло від полум'я.

Ця виставка про авторську свободу, про звільнення від стереотипів сучасного мистецтва, його вигляду і значення, про мистецтво в цілому, про бунт, переворот і першість, про вибір і самість. Як і в первісні часи, протиставлення колективної свідомості індивідуальній: протиставлення автора і суспільства.

Читайте також: 

У Музеї Корсаків з'явилася картина Володимира Патика

Довідково: Андрій Самарін – український художник, живе і працює в Києві. Його твори — абстрактні безпредметні композиції, створені в жанрі живопису і графіки. Роботи мінімалістично-експресивні за наповненням з додаванням рукописного стилю. Надихається наскельним абстрактним живописом, подекуди використовує кулькові ручки та пастелі, які і є есенцією самого поняття «handwriting». 


Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024