Шевченко в ілюстраціях українських митців веде в бій, сидить у тіндері й знає про ChatGPT

09 Березня 2023, 17:00
Тарас Шевченко 16903
Тарас Шевченко

У 209 річницю з дня народження поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка пропонуємо добірку ілюстрацій українських митців, які роблять великого Кобзаря ближчим і сучаснішим.

Постать Тараса Шевченка – символ української культури. Його творчість знають і шанують по всьому світу, а пророчі слова не один десяток років стають символом боротьби українців за незалежність.

Він міг би бути недосяжною іконою, застиглою у своєму часі, але став актуальним і модним творцем, образ якого інтерпретують і перевтілюють. Немалу роль у цьому зіграли роботи сучасних українських ілюстраторів, які з року в рік креативно осмислюють доробок Шевченка, роблять його цікавим для молоді та долучають Кобзаря до сучасних трендів. Добірку таких ілюстрацій зібрали журналісти Район.Культура.

«Борітеся – поборете»

Протягом років війни росії проти України, а надто – від початку повномасштабного вторгнення слова Кобзаря звучать потужно, актуально та спонукають українців до спротиву загарбникам. На роботах художників Шевченко допомагає боротися з окупантами, опановує сучасну західну техніку й міцно стоїть на ногах, попри те, що росіяни нищать навіть пам'ятники поету.  

Авторка: Оля Гайдамака

Шевченко і кіт Інжир

Автор: Андрій Єрмоленко

Автор: Юрій Журавель

Автор: Андрій Єрмоленко

Автор: Олександр Шатохін

Автор: Олександр Грехов

Автор: Олександр Грехов

Авторка: Зю Побережнюк

Авторка: Зю Побережнюк

Авторка: Зю Побережнюк

Авторка: Альбіна Колесніченко

Автор: Нікіта Тітов

Немає часу на журбу

Шевченко не лише підтримує нас у боротьбі за свободу, а і з легкістю перевтілюється у пересічного українця. В уявленні художників сучасний Тарас обов'язково ділився б світлинами в інстаграмі, засипав запитаннями ChatGPT, мріяв про кремль у вогні й гортав тіндер.

Автор: Олександр Грехов

Автор: Олександр Грехов

Автори: 4STUDIO Agency

Автори: 4STUDIO Agency

Автори: 4STUDIO Agency

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024