Відеоісторія «Перед світанком»: музикант Іван Леньо розповів свою історію війни з росією

13 Липня 2022, 14:15
Іван Леньо 7570
Іван Леньо

Його творчість — це зброя, втім, коли окупант прийшов на нашу землю, він взяв до рук автомат та став до оборони держави.

Фронтмен гурту «Kozak System» Іван Леньо розповів у проєкті «Маленькі кроки до великої перемоги» свою історію війни з росією, волонтерство, що для нього означатиме перемога та коли для України настане світанок.

***

Іван Леньо — музикант, фронтмен гурту «Kozak System», 50 років, родом з Тернопільщини. Закінчив музичну школу, акордеоніст.

У 2012 році разом з командою заснували «Kozak System». Творчість музиканта та козаків ніколи не була поза політикою. Їхні пісні — з етномотивами та завжди патріотичні. 

До прикладу, під час Революції Гідності, щоби підняти дух українців, була створена пісня «Брат за брата» на слова Сашка Положинського. Яку згодом виконали з польською ватагою «Enej», що мають українське коріння.

Ще один знаковий трек — «Наш маніфест». 

«Я не хочу знати, що таке «матрьошка», «Оренбузькій платок» та «под водочку сєльодка», — музикант ще тоді голосно співав, що росія — це зло.

Та нещодавно вийшла робота, присвячена оборонцям Маріуполя.

Цікавий факт, що дід Івана був в УПА та побратимом Степана Бандери.

З 2014 року волонтерив та проводив благодійні концерти для українських військових.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року Іван Леньо відразу пішов добровольцем захищати Україну та вступив до лав патрульної поліції Києва.

***

 

Проєкт «Маленькі кроки до великої перемоги» Волинської Фундації втілюється у рамках проєкту Громадськість за демократизацію за сприяння Європейського Союзу, який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.

Інформаційні партнери: Громадське. Волинь, Район.Луцьк, Сила правди, t1.ua - Твій портал, Insider Media - новини Луцька та Волині, Волинська служба новин, 12 канал.

 

Локація: Versailles Karaoke-Disco-Club

Зйомка та монтаж: Олександр Слобода

Інтерв'юер: Марія Доманська

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024