Петро Антип розпочав роботу над завершальною частиною «Космогонії» про майбутнє

12 Лютого 2024, 10:47
Петро Антип розпочав роботу над завершальною частиною «Космогонії» про майбутнє. Фото надане Музеєм Корсаків 3947
Петро Антип розпочав роботу над завершальною частиною «Космогонії» про майбутнє. Фото надане Музеєм Корсаків

У луцькому Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків розпочали роботу над завершальною, дев’ятою частиною «Космогонії» – найбільшої картини та наймасштабнішого мистецького проєкту у світі.

Про це журналістам Район.Культура повідомили в музеї.

Цей фрагмент має назву «Майбутнє» та є найзагадковішим етапом проєкту, адже має відкрити власну теорію та візію митця Петра Антипа та головного ідеолога проєкту Віктора Корсака щодо того, що ж чекає на людство у найближчі роки, століття та тисячоліття.

«Художник не просто малює картину, він творить портал у часі, де кожен етап – це історія, що чекає на відкриття», – кажуть організатори проєкту.

Фото надане Музеєм Корсаків

Читайте також: Перший рік «Космогонії»: що було та що буде з найамбітнішим мистецьким проєктом сучасності

Команда Музею Корсаків запрошує до себе, аби на власні очі побачити як твориться історія українського мистецтва. 

«Приєднуйтесь до нас, аби стати свідками створення історії, яка надихає та змушує задуматись про майбутнє нашої цивілізації», – кажуть у музеї.

Нагадаємо, що Музей сучасного українського мистецтва Корсаків реалізовує проєкт світового рівня «Космогонія», який є унікальним та новаторським у багатьох аспектах, адже поєднує у собі мистецтво, функціональність та філософію.

Фото надане Музеєм Корсаків

Саме інтеграція мистецтва у виробничі процеси на постійній основі створює унікальні можливості для вивчення споконвічних питань: «Для чого це все? Для чого ми є, і що з цим всім буде?»

Автором ідеї та куратором є фундатор музею Віктор Корсак. У виставковій залі працює Петро Антип – знаковий український художник. Митець з листопада 2022 року протягом 18 місяців пише картину розміром 2 тисячі квадратних метрів, яка стане найбільшою у світі.

Фото надане Музеєм Корсаків

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024