«Євробачення-2024»: які зіркові гості виступатимуть у фіналі нацвідбору

03 Лютого 2024, 15:02
Фото ілюстративне 3968
Фото ілюстративне

У фіналі національного відбору на «Євробачення-2024» 3 лютого на глядачів очікують виступи восьми зіркових гостей. А також спільний виступ усіх учасників нацвідбору.

Про це повідомляє «Суспільне Культура».

«Цьогоріч для нас було надважливо у межах фіналу національного відбору передати весь масштаб «Євробачення». Саме тому вперше в історії нацвідбору на глядачів чекає аж вісім інтервал-актів. Ми дуже старались зібрати усіх найяскравіших зірок цього конкурсу», — розповів Володимир Завадюк, керівник «1+1 Продакшн», що цьогоріч виробляють телеверсію фіналу відбору.

Шоу відкриє Руслана з «Дикими танцями» – піснею, яка 20 років тому принесла Україні першу перемогу на «Євробаченні». Разом із Русланою на сцену вийде танц-театр «Життя», з яким співачка і виступала на конкурсі в Стамбулі.

Руслана. Фото: Суспільне мовлення

Читайте також: Руслана презентувала нову відеороботу на пісню «Лірниця» про давню українську традицію

Переможці національного відбору 2023 року гурт TVORCHI виконають оркестрову версію пісні Heart of Steel у супроводі NAONI Orchestra.

TVORCHI. Фото: Суспільне мовлення

Вперше після перемоги на «Євробаченні-2022» на сцені нацвідбору виступить гурт Kalush Orchestra з оновленою версією пісні Stefania у виконанні з українським академічним фольклорно-етнографічним ансамблем «Калина».

Kalush Orchestra. Фото: Суспільне мовлення

Також виступить переможниця «Євробачення-2016» Jamala з піснею «Мій брате», присвятою всім братам і сестрам, яким ми не встигли сказати важливі речі.

Джамала. Фото: Суспільне мовлення

VERKA SERDUCHKA своїм виступом передасть привіт країні-господарці «Євробачення-2024» з піснею Swedish Lullaby.

Вєрка Сердючка. Фото: Суспільне мовлення

Тіна Кароль виконає нову пісню «Троянди» — про глибокі почуття, які віддзеркалюють соціальну драму сьогодення.

Тіна Кароль. Фото: Суспільне мовлення

Разом заспівають представниця України на «Дитячому Євробаченні-2023» Анастасія Димид і музична продюсерка Світлана Тарабарова. Вони виконають розширену версію пісні «Квітка», яка принесла Україні найкращий результат на «Дитячому Євробаченні» з 2018 року — 5 місце.

Анастасія Димид та Світлана Тарабарова. Фото: Суспільне мовлення

Музичний продюсер нацвідбору Дмитро Шуров (Pianoбой) та усі учасники фіналу з'являться на сцені зі спільним номером — присвятою легендарному українському митцю.

«Для спільного номера цьогорічного фіналу я готую номер — присвяту видатному українському митцю, композитору та сонграйтеру, який, по суті, створив таке поняття, як українська попмузика, вніс свою унікальну мелодику. Продюсуючи цей номер, я свідомо використовував тільки живі інструменти та підійшов до аранжування і звукозапису так, як це робили колись люди, які стоять біля джерел нашої попмузики», — зазначив Шуров.

Нагадаємо, що трансляція передшоу національного відбору розпочнеться 3 лютого о 17:30, фіналу — о 18:00. 68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня (на першому з них виступить Україна), а грандфінал – на 11 травня.

Читайте також: Український Нацвідбір вперше транслюватимуть на офіційному каналі Євробачення

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024