Поет спеціальних операцій: зняли документальний фільм про вбитого Росією Максима Кривцова

25 Січня 2024, 14:45
Максим Кривцов ВІДЕО 816
Максим Кривцов

Зняли документальний фільм про поета та військовослужбовця з Рівного Максима Кривцова, якого вбили росіяни.

У відео зібрані спогади його батьків, друзів та побратимів. Також у фільмі можна побачити архівні кадри з життя поета, а наприкінці – його мрії, які здійснилися, але вже без нього. Однією з них була мрія – підписати збірку Валерію Залужному. За автора це зробила його мама. Також Максим бажав, аби його вірші популяризували блогери, тож наприкінці відео можна побачити декілька українських знаменитостей, які декламують його поезію: Катя Бльостка, Володимир Дантес, Ірма Вітовська та інші.

Авторкою стрічки є Ірина Стороженко. Режисер монтажу: Максим Кияниця. Оператори: Дмитро Волошко, Роман Шикунець, Сергій Моос, Сергій Кочет, Олег Возний. Фільм опублікували 22 січня, у день народження Максима Кривцова, на ютуб-каналі «Бутусов Плюс».

«Його знають як поета та військовослужбовця, і мало хто, що він спецпризначенець Сил спеціальних операцій. Революція Гідності, ДУК «Правий сектор» та Національна гвардія України. За час повномасштабної війни навряд існує місце вздовж лінії фронту, де б Максим Кривцов з позивним «Далі» не виконував надскладних задач, більшість з яких досі під грифом «секретно». Київщина, Запоріжжя, Донеччина та Харківщина – про бойовий шлях він міг розповідати лише через свою поезію, за якою можна відстежити хронологію подій», – йдеться у описі фільму.

Читайте також: Найдобріший з усіх, – митці пригадують загиблого на війні поета з Рівненщини Максима Кривцова

Читайте також: Амеліну, Вакуленка, Кривцова та Кухарського посмертно відзначили держнагородами

Нещодавно Максим Кривцов видав свою першу і останню збірку «Вірші з бійниці», проте так і не встиг провести літературної презентації. Він загинув під час виконання бойового завдання на Харківщині. Його книгу внесли до списку найкращих книжок 2023 року за підсумками року українським відділенням міжнародної письменницької спільноти Pen Ukraine.

Читайте також: «Неможливо уявити масштаб його душі»: у Рівному попрощалися з військовим та поетом Максимом «Далі» Кривцовим

Після загибелі автора впродовж доби весь наклад розкупили, а передзамовлення вже перевищили його в рази. Замовити книгу «Вірші з бійниці» можна на сайті видавця «Наш формат». Усі витрати, пов'язані з друком і розповсюдженням видання, видавництво взяло на себе. Усі кошти, отримані від реалізації теперішнього та майбутніх накладів збірки, а також електронних примірників «Вірші з бійниці», розподілятимуть порівну: половина перераховуватиметься родині Максима, решта – громадській організації «Реформація» на просвітницькі книжкові проєкти для військових.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024