«Роксолана» та «Маша і Ведмідь»: акторка Мер'єм Узерлі влаштувала день народження доньки у стилі російського мультика

15 Січня 2024, 13:04
Мер'єм Узерлі та її донбка у образі Маші ФОТО 3966
Мер'єм Узерлі та її донбка у образі Маші

Німецько-турецька акторка Мер'єм Узерлі влаштувала вечірку у стилі російського мультфільму «Маша і Ведмідь», присвячену триріччю своєї доньки.

Журналісти Район.Культура дізналися про це з соцмереж артистки. Мер'єм стала відома українцям, зігравши роль Роксолани у турецькому серіалі «Величне століття».

Попри те, що акторка зіграла українку Настю Лісовську та стала улюбленицею мільйонів українців, вона утримується від коментарів щодо російської агресії, а постать Роксолани в одному з інтерв'ю вона так і не змогла «ідентифікувати»: з України вона, чи з Росії.  

«У різних книжках по-різному написано. Я вважаю, що це не важливо, чи з України вона, чи з Росії. Я пишаюся тим, що маю можливість грати таку сильну жінку, як Роксолана. Вона має дуже твердий характер», — сказала Узерлі в інтерв'ю «Світському життю».

В оригінальній турецькій озвучці вказане українське походження Гюрем – дівчину Настю привезли із Криму. Також акторка неодноразово виконує у серіалі українську пісню «Ой у краю, при Дунаю соловей щебече...»

У коментарі під дописом про «Машу і Мєдвєдя» прийшли як українці, так і росіяни. 

Росіяни почали пишатися своїм мультфільмом та радіти вибором акторки.

Оминути постать Роксолани не вдалося, адже серіал показували й у Росії. Прогнозовано ті кажуть, що Роксолана була росіянкою, або ж просто слов'янкою. І не погоджуються з тим, що вона все ж була українського походження. 

До слова, османські чиновники у ХVI столітті дуже добре відрізняли українців від росіян: називали «Rus», тобто русинами, від, як вони зазначали, «Moskov», тобто московитів – пращурів росіян.

Також у більшості коментарів росіяни звинувачують українців у злості та у надмірній увазі до «палітікі». Адже це звичайний російський невинний та добрий мультик і його дивиться пів світу. 

«Маша та Ведмідь» — російський мультсеріал, створений студією «Анімаккорд». Показ почався 7 січня 2009 року. Мультик був дуже популярний і серед українських дітей. Його показували на трьох українських телеканалах. З 2014 року в Україні оголосили бойкот цього продукту.

Ідею проєкту створив аніматор Олег Кузовков 1996 року, що побачив на пляжі дівчинку, за поведінкою схожою на героя мультфільму Машу. Також Кузовков надихався мультсеріалом «Том і Джеррі». Ідея сюжету базується на однойменній російській народній казці «Маша та Ведмідь».

Мультсеріал «Маша та Ведмідь» справді є популярним у світі. Його транслюють на телеканалах Європи, Канади, країнах Латинської Америки та Середнього Сходу.

Станом на 15 січня 2024 року офіційний канал мультсеріалу на ютубі набрав понад 46 мільйонів підписників. Всі канали «Маші та Ведмедя», куди також входять канали англійською, німецькою, французькою, італійською, португальською, китайською та українською мовами, а також музичні канали, в сумі зібрали понад 21 мільярд переглядів (станом на 2021 рік).

На думку окремих критиків мультсеріал виховує в дітях егоїзм, а образ Ведмедя, який у багатьох асоціюється з Росією, направлений на формування в дітей позитивного образу Росії, в той час, як Росія проводить агресивну політику (викладач Таллінського університету Прііт Хибемягі).

У листопаді 2022 року серіал заборонили до показу в Італії. Також блокування серіалу обговорювали в Литві, Польщі та Азербайджані.

Чий бік обрала виконавиця ролі Роксолани очевидно, адже стилістика вечірки – це не єдиний проросійський вибір акторки.

У 2022 році, коли весь світ страйкував усе російське, Мер'єм вийшла на каннську червону доріжку у сукні від російської дизайнерки Юлії Яніни. 

Також вона знялася для російського глянцю HELLO!

У коментарях у акторки неодноразово запитували про її ставлення до Росії та війни, але вона ігнорує такі запитання.

До слова, показ серіалу «Величне століття», де головну роль виконує Узерлі, постійно відновлюють на телеканалі 1+1. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024