Акторка Кетрін Винник поділилася сімейним рецептом борщу

14 Січня 2024, 19:14
Фото з інстаграм-сторінки Кетрін Винник 795
Фото з інстаграм-сторінки Кетрін Винник

Канадська акторка українського походження, зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Винник поділилася рецептом, за яким готує українську національну страву – борщ. Рецепт Кетрін перейняла у мами.

Рецептом акторка поділилася на своїй сторінці в інстаграмі.

«З гордістю передаю мамин рецепт нашого українського борщу. Зробіть це для своєї родини цієї зими! З радістю почула б про секретні рецепти вашої родини», – написала Винник.

Читайте також: «Я була приголомшена руйнуваннями», – Кетрін Винник після поїздки в Ірпінь

Акторка зазначила, що насичений яловичий бульйон і часник є запорукою смачного українського борщу. Обсмажені коренеплоди та печений буряк надають солодкого смаку, який врівноважується кислинкою лимона.

Для борщу за рецептом від Кетрін Винник для 6-8 осіб потрібні:

  • 1 кілограм яловичої вирізки або коротких реберець;
  • 3 літри води;
  • 2 чайні ложки морської солі;
  • 1 середня морква;
  • 1 велика морква, нарізана дрібними кубиками;
  • 1 середня цибулина, очищена;
  • 2 великі цибулини, крупно нарізані;
  • 3 середні буряки;
  • 1 середній корінь селери, нарізаний кубиками;
  • 1 корінь пастернаку;
  • 2 середні ріпи або 2 склянки нашаткованої капусти;
  • 2 середні картоплини, нарізані кубиками;
  • 2 столові ложки вершкового масла або олії;
  • 8 горошин духмяного перцю;
  • 1/2 чайної ложки свіжомеленого перцю;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • 8-10 великих зубчиків часнику;
  • сік половини лимона або більше (на ваш смак);
  • сметана або йогурт;
  • нарізаний кріп;
  • нарізана петрушка.

Приготування:

у каструлю обʼємом 5 літрів покладіть мʼясо, налийте воду і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменште вогонь і зніміть піну. Коли піна перестане підійматися, додайте сіль, моркву, 1/4 кореня селери, цілу цибулину і духмяний перець. Варіть на повільному вогні, прикривши кришкою, протягом 1,5-2 годин, поки м'ясо не почне відставати від кісток.

Розігрійте духовку до 200 °С. Помийте буряк, загорніть у фольгу і запікайте протягом години до мʼякості. Перевірте готовність, проткнувши фольгу шпажкою. Почистьте буряк, натріть його на тертці з великими вічками.

Готове мʼясо очистьте від кісток і наріжте невеликими кубиками. Викладіть в миску та накрийте фольгою. Процідіть бульйон.

Поставте каструлю на середній вогонь, розігрійте вершкове масло чи олію та обсмажте цибулю впродовж 2-3 хвилини. Додайте нарізані кубиками корінь селери, пастернак, ріпу (або капусту) та моркву. Обсмажуйте 5 хвилин.

Додайте проціджений бульйон, картоплю та подрібнений буряк. Доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, протягом 10 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Додайте томатну пасту.

Перш ніж зняти з вогню, приправте борщ часником і лимонним соком. Подавайте гарячим зі сметаною, посипавши подрібненими петрушкою і кропом.

Фото з соцмережеж UNITED24

Фото з соцмережеж UNITED24

Фото з соцмережеж UNITED24

Фото з соцмережеж UNITED24

Фото з соцмережеж UNITED24

Фото з соцмережеж UNITED24

Фото з соцмережеж UNITED24

Фото з соцмережеж UNITED24

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024