На Рівненщині провели всеукраїнський мистецький проєкт ТКАЦТВО.UA

09 Грудня 2023, 17:21
На Рівненщині провели всеукраїнський мистецький проєкт ТКАЦТВО.UA 666
На Рівненщині провели всеукраїнський мистецький проєкт ТКАЦТВО.UA

Темою заходу стали традиції регіонів та ментальне відновлення. 

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації.

«Збереження культурної спадщини, а саме традицій ткацтва в регіонах, є важливими елементами збереження ідентичності та ментального відновлення. Це сприяє розвитку спільностей, підтримує унікальність та поглиблює зв'язок між минулим і сучасністю», – зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Голова ради ВПО при Рівненській ОДА Олеся Бабушкіна розповіла про інтеграції традиційної культури внутрішньопереміщених осіб у контекст Рівненщини.

Презентацію на тему «Льонарство на Рівненщині» представила Заслужена працівниця культури України, старший науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Українець.

«Культура та традиції ткацтва – не лише мистецькі вияви, але й ключові елементи національного духу. Збереження їх допомагає сучасному суспільству збагатити культурний діалог, надихаючи на нові досягнення та відновлення духовної спадщини», – підкреслила начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

У проєкті взяли участь представники культури з різних міст. На заході обговорювали теми «Нематеріальна культурна спадщина Тернопільщини. Борщівська сорочка», «Співпраця Сарненського історико-етнографічного музею з громадами у промоції традиційної культури краю», «Вишивка Рівненщини. Відтворення автентичного строю».

Усі учасники могли взяти участь у майстер-класах та подивитись музично-театралізовані дійства та співи народних пісень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024