В Україні стартував Національний тиждень читання

04 Грудня 2023, 10:47
Фото ілюстративне 1463
Фото ілюстративне

Стартувала щорічна всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яку організовує Український інститут книги.

Про це повідомили в пресслужбі Інституту.

Цьогоріч акція триватиме із 4 до 10 грудня. Ця Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція має на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії. 

«Гасло Акції – «Бути своїми», в яке ми вкладаємо безліч сенсів і практичного змісту. Ми переконані, що читання важливих книжок  сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно-мовної спадщини держави», – йдеться у повідомленні.

Команда Інституту переконана, що читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. 

За допомогою Акції хочуть привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути українців відвідати бібліотеку чи книгарню.

Долучитися до загальнонаціональної Акції та підтримати флешмоб можна, розмістивши дописи у соціальних мережах про свої читацькі вподобання, наприклад, опублікувати перелік важливих книжок, цікаву або повчальну історію про книжку, що вразила, чи просто поділитися своїми міркуваннями про важливість читання у нашому житті. 

Публікуючи дописи в соціальних мережах, варто використовувати хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми, а також позначати офіційні сторінки Інституту (ФейсбукІнстаграм).

Також — можна відвідати поетичні читання, дискусійні майданчики, презентації книг та інші тематичні заходи, котрі відбудуться в різних містах України.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024