Українці презентували військовий меморіал-їжак на фестивалі Burning Man в США

31 Серпня 2023, 17:58
The Hedgehog Temple ФОТО 1155
The Hedgehog Temple

Меморіал The Hedgehog Temple, присвячений загиблим українським діячам культури, презентували на найбільшому у світі фестивалі для вільних людей – Burning Man у США.

Це місто, яке будують посеред пустелі на один тиждень та налічує близько 70 тисяч жителів. Про це повідомив митець та учасник української команди Олександр Слободянюк.

 «Ми привезли десятки історій загиблих діячів культури, щоб показати, що ця війна не просто «військовий конфлікт», це – народна війна, в якій бере участь кожен свідомий українець. Всі історії надсилали люди, чиї близькі загинули, хоча, мали би бути з нами на плаї. Це художники, артисти, музиканти та інші творчі люди. Наша місія – нагадувати креативній частині світу, що війна досі триває, розповісти правду та пояснити, чому важливо нас підтримувати до Повної перемоги», – каже Олександр.
Ціль проєкту – зібрати кошти для купівлі евакуаційних автомобілів, «щоб ті, хто вже, на жаль, не з нами зміг врятувати тих, хто ще на передовій».
«За два дні я виплакав всі сльози, бо по іншому просто неможливо. Дуже багато людей, дуже багато слів підтримки і розуміння. Здається, ми влучили прямо в серце. Дякую всім причетним. Ми прожили з вами маленьке життя. Далі буде», – додає митець.

Нагадаємо, їжак має сім метрів заввишки, побудований зі ржавого металу, а в животі в нього – сотня протитанкових їжаків. Його каркас накритий військовою піксельною сіткою, тож здалека це просто їжак — тварина, але, підійшовши до нього ближче, — розкривається його сутність і зміст.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024