У притулку для тварин на Рівненщині малюють мурал

22 Серпня 2023, 14:32
Мурал, фото: Суспільне ФОТО 341
Мурал, фото: Суспільне

У здолбунівському центрі адопції тварин «Надія на дім» створюють мурал. Ініціатори його появи сподіваються, що це сприятиме у прилаштуванні безпритульних собак і котів у нові сім'ї. 

Волонтерка центру Юлія Кухар розповіла Суспільному, що стінопис малюють у межах україно-німецького зоозахисного проєкту і планують відкрити 24 серпня.

 

«Хочемо об'єднати сили задля допомоги тваринам, працюємо з дорослими та дітьми, щоб показати таку цікаву концепцію для майбутніх прилаштувань, знайомств і дружби між тваринами і людьми. Ми постійно працюємо для того, щоб безпритульні собаки та коти знайшли сім'ї і потрапили в хороші руки, до хороших людей. Бо центр і догляд це добре, але сім'ю ніяк не заміниш», — зауважила вона.

Юлія Кухар

Пів тисячі євро для придбання фарби зібрали на благодійному аукціоні, який провели у Швейцарії, додала Юлія Кухар. На ньому продавали малюнки її вихованців зі студії «Арт-маестро». Художню концепцію муралу розробила рівненська дизайнерка Олена Фещук.

«Тут були намальовані собачки, але вони по масштабу не відповідали завданню притулку, хотілося яскраву картинку, яка несе певний зміст про захист тварин. І щоб було видно з дороги, так, як це проїжджа частина. Самі зображення взяті з соцмереж, з різних груп, де люди викладають свої фото непрофесійні», — пояснила жінка.

Читайте також: Давно в занедбаному стані: у Рівному планують оновити інсталяцію, присвячену Небесній Сотні

Олена Фещук

Ідею дизайнерки втілює художниця Тетяна Балащук. Вона зауважила, що це не перша її волонтерська допомога притулку.

«Я час від часу приходжу просто до тваринок. Потрібна часом якась допомога, беру на перетримку тварин, допомагаю з відео, фото. Я блогер і художник, люблю знімати, допомагаю своєю творчістю теж», — розповіла вона.

Тетяна Балащук

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024