Діти керують бібліотекою в прифронтовому містечку на Донеччині

18 Серпня 2023, 23:38
Діти, які керують бібліотекою в Кураховому 483
Діти, які керують бібліотекою в Кураховому

У прифронтовому місті Курахове на Донеччині місцеві діти відкривають бібліотеку.

Про це повідомив письменник і військовослужбовець Віталій Запека на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами письменника, у Кураховому немає шкіл і бібліотек, адже туди дістає ворожа артилерія. Однак є діти, які не пам'ятають свого життя без війни.

«Найстаршій на фото Єлізаветі сьогодні 14. Вона доросліша за свої роки. Власниця приватної крамниці залишає на неї та на іншу малечу свій заклад і відчуває себе спокійною. Дітки торгують, керують крамницею. Така розвага. У цьому мікрорайоні міста то центр життя дітлахів. Від сьогодні курахівські діти змінюють своє життя. Коли прийде посилка на Нову пошту, вони стануть директорами бібліотеки. Першою в світі бібліотеки, якою керуватимуть виключно діти! Жодного дорослого! Самі!» — написав Віталій Запека.

Читайте також: Як Волинська бібліотека для юнацтва святкувала свій 46 день народження

Книгозбірня розташовуватиметься у мікрорайоні «Південний» у крамниці «У Тані». Найстарша керівниця — 14-річна Єлізавета Гноєвая. На її ім‘я будь-хто охочий може надіслати книжки, що поповнять бібліотечний фонд.

Реквізити для надсилання: Курахове, відділення Нової пошти №1, Донецька область, Єлізавета Гноєвая, 0994364566.

Віталій Запека зауважив, що готовий самостійно оплатити поштові витрати, якщо відправник не матиме змоги. У місцевій адміністрації пообіцяли допомогти з транспортом для перевезення посилок.

Також книжки збирає книгарня «Злато місто» у Полтаві. У Кураховому є запит на дитячу та підліткову літературу українською мовою. Книжки російською там не прийматимуть. Літератури у бібліотеці наразі не вистачає, тож відвідувачам доведеться ставати в чергу.

«Таких дітей не має жодна країна в світі. Пишаюся, що дихаю з ними одним повітрям», – додав письменник і повідомив, що першу посилку з книгами юні бібліотекарі вже отримали.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024