Дві збірки віршів поета з Херсона продали на благодійному аукціоні у США

13 Липня 2023, 12:37
Михайло Олійник. Фото: Суспільне Херсон 807
Михайло Олійник. Фото: Суспільне Херсон

Дві збірки віршів херсонця Михайла Олійника продали на аукціоні у США за 750 доларів. Вторговані кошти витратили на потреби ЗСУ.

Про свої творчість та плани на майбутнє Михайло розповів кореспондентам Суспільного.

Михайло Олійник присвятив один з віршів Каховському водосховищу. Він увійде до третьої, останньої збірки з трилогії про Херсон і херсонців.

«Я народився в Херсонській області, і пам’ятаю Каховське водосховище, яке між моїм селом Гаврилівка і Великою Лепетихою складало вісім кілометрів, а зараз там просто калюжі, пустеля, пісок. І це мені боляче, ці емоції я передав у віршах», — говорить Михайло.

Книги віршів Михайла Олійника. Фото: Суспільне Херсон

Третю збірку автор планував назвати – «Херсон постскриптум». За задумом вона мала закінчитися віршем про звільнення лівобережжя Херсонщини і перемогу. Після підриву російськими військовими Каховської ГЕС, вирішив поміняти концепцію, говорить Михайло.

«Через те, що події з Каховською ГЕС затримали контрнаступ, і тому я не можу сказати, що це крапка у війні та Херсонська область звільнена, тому зараз ця збірка вийде під назвою «Я розкажу вам про Херсон». Це події, які відбувалися у Херсоні, скажімо, з травня і включно те, що сталося з Каховською ГЕС, як люди переживали цю трагедію. Там близько ста поезій. Але зараз я ще пишу і доповню трохи, я думаю сто поезій десь буде в цій книзі», — каже поет.

На початку липня дві книги Михайла продали на аукціоні у США за 750 доларів. Отримані кошти витратили на потреби ЗСУ, зокрема закупили автомобілі.

«Я так зрозумів, що їх купила українська сім’я за таку ціну і ці гроші відразу долучилися до загальної суми, яка була зібрана. Взагалі громада зібрала на даному аукціоні півтори тисячі доларів. Я знаю, що від самої церковної громади дві тисячі доларів надали і загальна сума, на яку вони придбали уже автомобілів, складає більше ніж 110 тисяч доларів наскільки я розумію», — говорить Михайло.

Розписані гільзи, які подарували Михайлу Олійнику. Фото: Суспільне Херсон

Вірші про херсонців писатиме і надалі, говорить Михайло Олійник.

«На майбутнє план простий — все ж таки наблизити нашу перемогу чим можу, я і кожен із нас херсонців, і завершити книгу «Херсон постскриптум», де буде поставлено переможну крапку у відвоюванні нашого краю нашої землі»,— каже поет.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024