Культура під час війни: Музей Корсаків став героєм першої серії проєкту Ukraїner

08 Липня 2023, 21:07
Художник Петро Антип поруч з картиною «Космогонія» 849
Художник Петро Антип поруч з картиною «Космогонія»

До Музею сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку завітала команда Ukraїner у рамках свого нового проєкту «Культура під час війни». 

Музей Корсаків став героєм першої серії. Її опублікували 8 липня на ютуб-каналі Ukraїner.

«Російсько-українська війна – це війна зокрема через культуру та за культуру. Команда Ukraїner розпочинає проєкт «Культура під час війни», у рамках якого розповідатиме про життя митців, які продовжують боротися з ворогом, осмислюючи та рефлексуючи над новою реальністю, яка розпочалася після 24 лютого. Героями проєкту стануть художники, актори, письменники та інші культурні дієвці, які поділяться своїм досвідом творення нового мистецтва», – розповіла команда Ukraїner.

Музей Корсаків став героєм першого випуску Ukraїner. Упродовж двох днів команда проєкту спілкувалася з фундатором музею та куратором проєкту найбільшої картини у світі «Космогонія» Віктором Корсаком, а також з художником, який її створює, Петром Антипом про мистецтво в Україні під час війни.

Говорили про те, як змінилося життя музею з початком повномасштабного вторгнення, про «Космогонію» та яке місце й роль українського мистецтва на планеті.

Віктор Корсак розповів про нові експозиції, плани на майбутнє та ідею «Космогонії», а також провів невелику екскурсію музеєм.

З Петром Антипом Ukraїner поспілкувався про сучасне українське мистецтво, про формування його як художника, його світ. Антип розповів про міфи, що лягли в основу сюжету картини, та якою буде її остання частина «Майбутнє».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024