У Млинові відбувся фестиваль «Молодий борщ»

25 Червня 2023, 17:30
Борщ від Грубича 914
Борщ від Грубича

На Дубенщину завітав зірковий гість, щоб приготувати борщ та допомогти зібрати гроші на створення навчального інклюзивного центру.

24 червня в Млинові відбувся фестиваль «Молодий борщ». Про це пише Інформаційний портал м. Дубна 03656.com.ua.

Народні гастрономічні звичаї та традиції, ідеться в публікації, змагання та різноманітні борщі, виступи талановитих краян, вироби народних умільців – усе це поєднав він у собі.

Уже вдруге цей фестиваль проходить на Дубенщині та має всі перспективи, щоб стати традиційним заходом в Україні. Цьогоріч його гасло: «Молодий борщ єднає Україну». 

Крім того, захід мав благодійну мету – збір грошей на створення навчального інклюзивного центру на Рівненщині. А кухарі мали стимул приготувати найсмачніший борщ, зібрати найбільше благодійних внесків та отримати  почесну можливість у 2024 році прийняти захід «Молодий борщ» у своїй громаді.

Особливістю цього дійства було, що традиційну українську страву на фестивалі в Млинові готували за 13 рецептами, які приготували команди з Маріуполя, Харкова, Херсонської, Луганської, Запорізької, Житомирської, Хмельницької, Тернопільської, Рівненської областей. Крім основних інгредієнтів, кухарі вносили регіональну родзинку, яка притаманна саме їхній місцевості. Кожна команда мала локацію та оформляла її на власний лад, що додавало колоритності. 

Та й сам борщі подавали з різними наїдками, що підсилюють смакові якості страви. До прикладу, команда з Маріуполя додавала кільку, кухарі з Шепетівки Хмельницької області готували борщ з білими грибами, а страва у приготуванні журналіста, ведучого телепрограми «Знак якості» та «Твій День», Костянтина Грубича особлива тим, що готувалася на курячому бульйоні.

Для того, щоб підтвердити офіційні результати «Молодого борщу», на захід запросили представників Національного реєстру рекордів України. Його очільниця Лана Вєтрова зазначила, що нарахували 1 208 літрів і це рекорд в номінації «Найбільший об’єм молодого борщу, приготовлений за різними рецептами на одній локації».

Згодом гості заходу та журі почали смакувати борщем та обирати найсмачніший. Коли казанки  стали пусті, а всі гості ситі – підбили підсумки.

Костянтин Грубич оголосив переможця та підсумки збору коштів. Перемогла команда волонтерського штабу міста Житомира. На житомирський борщ зібрали 15 146 гривень.

На фестивалі «Молодий борщ» завдяки донатам вдалося зібрати понад 73 тисячі гривень на створення навчального інклюзивного центру.

Читайте такожУкраїна отримала офіційні документи про внесення борщу до списку ЮНЕСКО

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024