Україна отримала офіційні документи про внесення борщу до списку ЮНЕСКО

07 Грудня 2022, 20:50
Офіційний сетифікат 1454
Офіційний сетифікат

Україна отримала оригінал сертифіката ЮНЕСКО про включення борщу до списку всесвітньої нематеріальної спадщини. 

 

Про це повідомили на сайті Мінкульту. 

 

Міністерству культури та інформаційної політики України урочисто передали  оригінал сертифіката ЮНЕСКО про включення елементу «Культура приготування українського борщу» до Списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони. Передача документа відбулася 6 грудня, під час IV засідання Бюро Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

«Серед численних складних робочих питань трапляються і такі приємні моменти. Радіємо цьому досягненню України на світовій арені та активно працюємо над новими», – сказала Катерина Чуєва, членкиня Національної комісії у справах ЮНЕСКО та заступниця Міністра культури та інформаційної політики. 

Крім керівників секторів Нацкомісії, у засіданні Бюро взяли участь координаторка зі зв'язків з громадськістю Бюро ЮНЕСКО в Україні К’яра Бардескі, представники експертного середовища, Артист в ім’я миру ЮНЕСКО Герман Макаренко

Під час засідання розглянули низку робочих питань, зокрема, підсумки роботи Нацкомісії за 2022 рік, взаємодію з ЮНЕСКО,  плани роботи на наступний рік, а також протидію агресії рф. 

Учасники обговорили підготовку участі української сторони у 42-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО (листопад 2023 року), висування кандидатури України до Виконавчої ради ЮНЕСКО на період 2025-2029 роки, перспективи внесення до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у надзвичайному порядку об’єктів, що знаходяться у Попередньому списку ЮНЕСКО (UNESCO Tentative list).

Нагадаємо, раніше український борщ увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони. Відповідне рішення ухвалили 1 липня на 5-му позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024
Афіша