Документальний проєкт «Культура vs війна» розпочав гурт Антитіла

13 Червня 2023, 19:24
Гурт «Антитіла» 835
Гурт «Антитіла»

Проєкт «Культура vs війна» розповідає світу про цінності української культури через історії митців, які залишили своє звичне життя та стали на захист України. Ключова складова проєкту – цикл документальних фільмів, героями першого з них стали учасники гурту «Антитіла»

Про це інформує Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!»

У межах проєкту створюють шість короткометражних фільмів-новел та один повнометражний фільм: документальні історії кінооператора Сергія Михальчука, гурту «Антитіла», режисера Ахтема Сеітаблаєва, подружжя фотографів Влади і Костянтина Ліберових, кобзаря Тараса Компаніченка, письменника Сергія Жадана.

Читайте також: Благодійний лот від Сергія Жадана став найдорожчим в історії Медіакави

Герої першого фільму, учасники гурту «Антитіла» збирали стадіони та випустили сім платівок, які завоювали серця мільйонів слухачів. Із початком війни Росії проти України 2014 року активно зайнялися волонтерством. Після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 стали на захист України у складі бойового 130 батальйону ТРО ЗСУ.

«Приклад того, що Антитіла залишили інструменти і мікрофони, і пішли воювати – це логічне рішення. Тому що якщо у твій дім приходить грабіжник і хоче вбити тебе і забрати все найцінніше, що у тебе є, наприклад, життя дітей, то ти мусиш просто вигризти йому горлянку», – фронтмен гурту Тарас Тополя.

Тарас Тополя, директор та музикант Сергій Вусик, гітарист Дмитро Жолудь брали участь в обороні оточеного армією РФ Києва, згодом – рятували поранених українських військових на окупованій частині Харківщини.

«Українська ідентичність сьогодні відчувається так, як ніколи. Творці у житті залишилися творцями на фронті. Бо війна ще більше загострює ті якості і цінності, які людина несе по життю», – зазначають творці проєкту.

Читайте також: Антитіла оголосили про концерт в Криму

У фільмі покажуть роботу бойових медиків, які витягували поранених бійців з лінії фронту і надавали їм першу невідкладну допомогу.  Після початку війни учасники гурту «Антитіла» також виступили разом з Боно та The Edge з U2. Випустили спільну пісню та кліп, а також виступили разом на одній сцені з Едом Шираном.

Публічна прем'єра фільму запланована на 21 червня до дня народження гурту «Антитіла».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024