Підозрюють підпал: згоріло авто дитячої письменниці Зірки Мензатюк

07 Червня 2023, 10:48
Згоріле авто, фото: Зірка Мензатюк ФОТО 1205
Згоріле авто, фото: Зірка Мензатюк

Українська дитяча письменниця Зірка Мензатюк отримала своє авто у спадок від чоловіка, оперного співака, народного артиста України Степана Фіцича, та 5 червня знайшла його згорілим разом із гаражем на Оболоні, в Києві.

Сім'я письменниці підозрює підпал, адже кажуть, що потрапили у зону постійного цькування за свою політичну позицію. А саме за опозиційність зятя письменниці Володимира Ар'єва. Журналісти Район.Культура дізналися про це зі сторінки авторки в фейсбуці.

«Моїй тещі, відомій дитячій письменниці Зірці Мензатюк на Оболоні спалили машину. Volkswagen Golf, який вона 9 років тому отримала у спадок від тестя, народного артиста України. Спалили прямо в гаражному кооперативі. Я не знаю хто підпалив. Я не буду стверджувати нічого, хоча тиск на мою родину останніми тижнями досягнув максимуму. Але ті, хто стоїть за цим огидним підпалом, знайте – ніхто і нічого не залишиться без відповіді. А та політикиня зі Слуги народу, обрана депутаткою від Оболоні, має дуже добре думати перед тим, як публічно закликати нищити політичних опонентів», – написав Ар'єв на своїй сторінці в фейсбуці.
Наталія Фіцич, донька Зірки Мензатюк,  каже, що згорів гараж не тільки її матері, а ще декілька. Розповідає: коли приїхала слідча група, сказала, що підозрює підпал, адже є дружиною опозиційного політика, на що отримала нервову реакцію. 
«Загалом у гаражному кооперативі згоріло кілька гаражів і 3 авто. Ніби-то загорілось сміття за гаражами. Люди підозрювали підпал. Ми викликали поліцію, довго чекали слідчу групу. Нам сказали, що наразі проводиться пожежна експертиза, версія – «самовозгораніє», мовою оригіналу. Типу тліючий силовий кабель за гаражами підпалив сміття і типу ніхто не винен, а кому той кабель належить – хтозна. Я заявила, що розглядаю версію підпалу, оскільки є дружиною опозиційного політика. Це викликало дещо нервову реакцію. Довелось наполягати, щоб внести це в заяву. Мама плаче – авто було батькове, залишилось після його смерті. Тепер вже не залишилось нічого», – каже Наталія Фіцич.
 
Також жінка здогадується, що розслідування «спустять на гальмах». Але для Зірки Мензатюк важлива підтримка, а саме визнання її творчості.
 
«Багато хто питає, чим можуть допомогти. Машину моєї мами спалили, її вже не повернеш. Але допомогти ви можете не тільки підтримкою. Моя мама – відома дитяча письменниця. Все своє життя вона поклала на боротьбу за Україну та виховання дітей свідомими українцями. «Таємниця козацької шаблі» та «Дике літо в Криму» давно стали бестселерами. Нещодавно вийшла нова книга, що додалася до цієї трилогії – «Відчайдушні вершники». Хочете підтримати письменницю – замовте її твори у видавництві А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. Замовте дітям, онукам, племінникам, сусідській дітворі. А у видавництві Знання можна замовити «Як я руйнувала імперію» – це, як на мене, найсильніша книга моєї мами. І саме імперію зла ми всі разом руйнуємо зараз. Ваше замовлення буде не тільки допомогою, але інвестицією в українських дітей», – зауважує Наталія.
 
Для Зірки Мензатюк втрата саме цього авто, це втрата останнього, що залишилось їй від чоловіка. Вона пригадує, як Степан Фіцич заробив цей автомобіль, та, що він був завзятим автомобілістом.
«Хай ці фото розкажуть, де і як було зароблене моє спалене авто. Фото з гастрольних поїздок мого чоловіка, оперного співака, народного артиста України Степана Фіцича. На них, крім Степана, – Анатолій Соловʼяненко, Дмитро Гнатюк, Маргарет Тетчер, англійська принцеса Анна… Він виступав у більшості країн Європи, в Японії, США, Канаді; улюбленими були барселонський театр Лісеум і Варшавська опера. А ще він був завзятим автомобілістом. Тепер, гадаю, він їздитиме своїм автомобілем тими білими дорогами, які прокладають у небі літаки», – із відчаєм пише письменниця.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024