У Цюриху скасували концерти Олега Скрипки та Артема Пивоварова, звинувативши співаків в ультранаціоналізмі

05 Червня 2023, 18:41
Артем Пивоваров та Олег Скрипка 2301
Артем Пивоваров та Олег Скрипка

У Цюриху скасували концерт Олега Скрипки, через те, що в закордонних ЗМІ його звинуватили у прихильності до ультранаціоналістичної ідеології, а також виступ Артема Пивоварова, якого назвали ультраправим радикалом.

Про це музиканти повідомили на своїх сторінках в інстаграмі.

На 25 червня у Цюриху був запланований благодійний концерт українського музиканта Олега Скрипки для допомоги українським лікарням. Однак через російську пропаганду у Швейцарії виступ скасували.

«Кремлівська пропаганда працює закордоном, використовуючи геббельсівські методи: чим брутальніше брехня, тим більше у неї вірять. Абсолютно безпідставно мене звинувачують у прихильності до ультранаціоналістичної ідеології, що є абсолютною неправдою. Відтак, не перевіряючи фактів, зарубіжні медіа поширюють цю дезінформацію, що призводить до скасування концерту в Цюриху», – йдеться у дописі співака.

Олег Скрипка зазначив, що організовуючи тури під час війни, прагне не лише підтримувати ЗСУ, але й доносити світовій спільноті, що – Україна самобутня країна із своїми традиціями, своєю культурою і сьогодні вона бореться з озвірілим агресором Росією, яка не припиняє ракетні обстріли мирних міст.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Олег Скрипка 🇺🇦 RockStar #1 🎤🎸🎺 (@o.skrypka)

Музикант запевнив, що кожен концерт покликаний об'єднати українців і європейців за кордоном, які підтримують Україну у найважчі часи. На головних площах європейських міст, лунали українські пісні, авторські та військові, автентичні і сучасні. Ключові заходи відбулися в Брюсселі, біля входу до будівлі Європарламенту – під час прийняття рішення про надання Україні статусу кандидата ЄС та в Лугано, в рамках міжнародної конференції з питань відновлення України. Тоді зібрали понад 1 000 000 євро допомоги України.

«Звертаємось до усіх держаних інституцій, медіа, друзів, що проживають в інших країнах: борімося за наші цінності, за нашу незалежність на усіх фронтах!» – закликав Олег Скрипка.

Концерт Артема Пивоварова був запланований у Цюриху на 5 червня. За день до заходу концертний майданчик повідомив про скасування виступу.

«Ми зіткнулися з такою ситуацією, коли місцева влада разом з концертним майданчиком, на якому мав проходити наш концерт, скасувала цей концерт за день до його проведення, назвавши мене ультраправим радикалом, посилаючись на відео- та фотозвіти, де ми допомагаємо нашим військовим. У нас в країні війна! І я, будучи свідком постійних обстрілів своєї країни, присвячую себе популяризації української культури!» – заявив артист.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Артем Пивоваров / Pivovarov (@pivovarovmusic)

Він наголосив, що всі концерти проводить з метою наблизити перемогу. Своїми виступами Пивоваров збирає кошти на підтримку ЗСУ.

«Як можна назвати це підтримкою ультраправої ідеології, коли ти сам є противником цього? Тобто зараз кожен, хто захищає нашу країну – від президента до волонтера – є ультраправим?» – зазначив Артем Пивоваров.

Музикант також повідомив, що концерт не скасовуватиме, його перенесуть з концертного майданчика «Динамо» в Салмен. Співак також зазначив, що, найімовірніше, це спроба проросійськи налаштованих осіб перешкодити українському артисту провести благодійний концерт.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024